FESTIVALI

Kaj ponuja festival MetalDays 2013?

Že čez nekaj dni se bo pričel festival MetalDays, ki bo letos na isti lokaciji kot nekoč njegova predhodna inkarnacija potekal že 10. leto! V imenu tega res velikega jubileja bo od 21. do 27. julija 2013 na Sotočju v Tolminu res poseben izbor kakovostnih metal skupin.

Foto: Organizator

MetalDays (od 21. do 27. 7. 2013), ki ga tako mediji kot obiskovalci
označujejo za enega najlepših in najkvalitetnejših tovrstnih festivalov v
Evropi, je med metal publiko postal sinonim za obiskovalcu prijeten
festival in prve prave metal počitnice. Odlikuje ga prijetno naravno
okolje z osvežujočima rekama Sočo in Tolminko, bližina pravih naravnih
biserov, ki kot magnet vabijo predvsem tuje obiskovalce in nenazadnje
senca bližnjih dreves, ki udeležence hladijo v vročem poletnem soncu.
Presežki pa ne veljajo samo za slovenske in evropske razmere – festival
je v devetih letih svojega delovanja postal svetovno znan metal dogodek
in turistično izredno zanimiva počitniška točka. To dokazujejo tudi
podatki, da festival obišče preko 12.000 obiskovalcev na dan, kar ga v
slovenskem prostoru uvršča med največje mednarodne festivale.

Še posebej lahko poudarimo velikana King Diamonda, poleg njega pa še skupine In Flames, Hypocrisy, Iced Earth, Wintersun, Sonata Arctica, Mayhem, Annihilator, Powerwolf, Samael, če naštejemo samo nekatere od kar 109 skupin, ki bodo letos nastopile na tem vrhunskem metal festivalu! Festival je brez dvoma postal unikatni evropski festival z neverjetno prelepo lokacijo in je tudi en prvih festivalov, ki ponujajo glasbeni program in zabavo kar cel teden! Na voljo so enodnevne in tedenske vstopnice. Količina je omejena, kar še posebej omenjamo iz razloga, ker zelo hitro pohajajo! Ravno izbor nastopajočih, svetovno znana prekrasna lokacija, vrhunska organizacija in 10. obletnica metal festivala na Sotočju prav gotovo vplivajo na letošnji velik interes!

Okrogla, deseta obletnica festivala, ki smo ga do lani poznali pod drugim imenom, bo letos pod zaščitno znamko MetalDays na sotočje bisernih rek postregla z znanimi imeni iz sveta težkih zvokov. Uspešna glasbena zgodba o heavymetalskih počitnicah je rajsko dolino med Sočo in Tolminko postavila na zemljevid najboljših festivalov v Evropi. Po skromnih začetkih, ko je festival obiskalo nekaj več kot 9.000 ljudi, se je lani v »peklenskem raju« skupaj mudilo 67.230 obiskovalcev.

Festival z Občino Tolmin že vsa leta živi z roko v roki. Nočitve so julija v zadnjih devetih letih porasle za 20 do 30 odstotkov, spalne kapacitete so polne. Ne le v Tolminu, v vsej okolici. Do festivala nas loči samo še 10 dni, ko se bo dolina Soče spet zatresla v divjih in mogočnih metal zvokih različnih zvrsti!

Foto: Organizator
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X