FESTIVALI

Kaj nam prinaša letošnji Festival slovenskega šansona?

Festival slovenskega šansona, projekt 1. programa Radia Slovenija, se letos seli na veliki oder SNG-ja Drama v Ljubljani. V nedeljo, 10. novembra, bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji šansona, vokalno-instrumentalne glasbe z izbranimi besedili.

Festival slovenskega šansona se letos seli na veliki oder SNG Drama v Ljubljani.Foto: Peter Uhan / SNG Drama Ljubljana

Večer, ko bo ena izmed skladb, ki so bile izbrane na natečaju, postala
zmagovalni šanson 2013, bosta povezovala člana igralskega ansambla SNG
Drama Ljubljana Polona Juh in Saša Tabaković. Scenarist prireditve je
Metod Pevec. Na dan festivala bo pri ZKP-ju RTV Slovenija izšla tudi
zgoščenka z izbranimi skladbami.

V neposrednem prenosu boste lahko ob 20. uri na 1. programu Radia Slovenija oz. od 21.15 dalje na 1. programu Televizije Slovenija prisluhnili dvanajstim novim šansonom. Z živo izvedbo se bodo predstavili: Ajda Stina Turek (Kostanjev drevored), Jerneja in Bor (Pleševa), Batista Cadillac (Barbara), Matej Mijatovič (Halo gospodična), Andrej Trobentar (Prebujena), Metod Banko (Od zvezd do vekov), Brina (Pesem se rodi), Simona Plut (Ljubezen je sreča), Selecto (Kavica za dva), Jure Ivanušič (Zimski večer), Ansambel za slovese (Moje jutro) in Orkestrada (Utrip).

Tadeja FuturFoto: RTV Slovenija

Naslov Najboljši šanson 2012 je prejela Tadeja Fatur za skladbo Zadet. Po razglasitvi letošnjega zmagovalnega šansona bomo na festivalu podelili tudi nagrado Franeta Milčinskega – Ježka. Nagrado RTV Slovenija podeljuje že od leta 1989 za posebne dosežke na področju žlahtnega humorja, satire, skratka za izvirne dosežke ali opus v tistih umetnostnih zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo tradiciji Ježkovega duha.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button