EVROVIZIJA

Kaj nam je razkrila Sandhja, finska evrovizijska predstavnica?

Znan je vrstni red nastopajočih na letošnji Pesmi Evrovizije in sedaj je jasno, komu bo pripadla čast, da otvori prvi predizbor in s tem tudi letošnjo prireditev, ki se bo začela 10. maja v Stockholmu na Švedskem. Led bo prebila Finka Sandhja. V pogovoru je razkrila veliko novega o sebi.

Sing It Away pravi, da je treba odvreči težave in se dvigniti do neba.Foto: Kai Kuusisto

Kako si se odločila, da se boš ukvarjala z glasbo?
Vedela sem, da bi bila rada umetnica. Seveda je malo čudno, da je štiriletnica tako prepričana, kaj bo počela v svojem življenju. A svojim sanjam sem ves čas vztrajno sledila. Že kot otrok sem pela, kot najstnica pa sem začela pisati poezijo, ki so je na koncu spremenila v skladbe. Pri osemnajstih sem srečala svojega producenta in začela profesionalno ustvarjati glasbo. Sklenila sem sodelovanje z založbo Sony in pri 23 letih posnela svoj debitantski album. Moj drugi album bo izšel 29. aprila. Zelo se že veselim!

Kdo je v glasbenem smislu tvoj največji navdih?
Vedno sem občudovala močne ženske izvajalke bluesa, soula in folka. Kot deklica sem začela peti predvsem gospel in stari soul. Moja največja inspiracija so velike glasbenice, na primer Aretha Franklin, Janis Joplin in Tracy Chapman.

SandhjaFoto: Kai Kuusisto

Kako to, da si se odločila sodelovati na finskem nacionalnem izboru UMK?
K temu sta me spodbudila A&R z založbe Sony. Vedno sem se sicer bala sodelovati na katerem koli glasbenem tekmovanju zaradi svoje občutljivosti. A tokrat sem čutila, da sem pripravljena, da se soočim z izzivom, ki ga predstavlja tako tekmovanje.

Kako si se počutila ob zmagi?
Najprej sploh nisem mogla verjeti, bila sem zelo ponosna nase in na svojo ekipo. Zdelo se je, da je ves trud, ki sem ga vlagala leta nazaj in tudi za nastop na izboru, poplačan. Bil je zelo čustven večer!

Naslednji korak je torej Stockholm. Kaj lahko tam pričakujemo od tebe?
Ponovno bom, tako kot na domačem izboru, prinesla veliko energije, smeha in veselja. Imeli bomo še bolj interaktivno koreografijo s spremljevalnimi vokalistkami in, če bo mogoče, še več zabave.

Ali načrtuješ kakšno spremembo pesmi?
Vsaj za zdaj ne.

Kakšen bo tvoj prispevek izboru Pesmi Evrovizije?
Z gledalci in poslušalci želim deliti veselje. Upam, da bosta veselje in enotnost, ki ju bomo z dekleti prikazali na odru, razlegali vse od občinstva v dvorani in pred televizijskimi zasloni.

O čem govori tvoja pesem?
Sing It Away pravi, da je treba odvreči težave in se dvigniti do neba. Govori o tem, da je treba prijateljem pomagati, ko nas potrebujejo, in o zdravilni moči, ki jo imata glasba in petje.

Kaj so tvoje največje sanje?
Moje največje sanje so, da bi bila lahko glasba tisto, s čimer bi se ukvarjala celo življenje. Rada bi tudi razširila svoj talent kot avtorica skladb in se naučila še več o glasbeni produkciji. V prihodnosti pa bi rada mladim glasbenikom nudila pomoč pri njihovih prvih korakih v svet glasbe.

Uživam,
ko sem v naravi in preživljam čas s svojimi prijatelji. Rada grem ven
plesat, predvsem na kakšne afro zabave, in na dobre koncerte. Moj prosti
čas je poln glasbe, plesa in dobre hrane!

Sandhja

Tvoja mama ima indijsko-gvajanske korenine. Kako se ta eksotična energija odraža v tvoji glasbi?
Moje indijske korenine imajo velik vpliv name kot na osebo, to pa se kaže tudi v moji glasbi. Nekatere melodije in ritmi so navdihnile ravno moje korenine, a predvsem navdih za ustvarjanje črpam iz svoje osebnosti.

Finska se bo predstavila v prvem predizboru.Foto: Kai Kuusisto
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X