FESTIVALI

Kaj bo ponudil Stiropor?

V Ljubljani bo, kot kaže, v drugi polovici junija zelo živahno, saj se bo od 13. do 27. junija dogajal festival elektronske glasbe Stiropor. Na desetih dogodkih, na osmih različnih lokacijah, se bo zvrstilo prek 40 tujih in domačih izvajalcev.

Festival Stiropor bo potekal od 13. do 27. junija v Ljubljani.Foto: stiropor.org
Osrednji dogodek bo 24. junija.Foto: Promo foto

Stiropor – čisto novi ljubljanski festival (elektronske) glasbe bo v dveh tednih ponudil osem dogodkov, osem lokacij, več kot štirideset nastopajočih ter eno kompilacijo. Na ploščadi SEM, v Gali Hali, KCŠju, Tiffanyju, Monoklu, Channelu Zero, Bikofeju in Urban Roofu se bo zvrstil kupček tujih zanimivosti in domačih junakov. Od razmajanih kitarskih rifov do čudaške elektronike. Od midi kontrolerjev do koncertnih klavirjev. Od mladih in plahih laptop gazerjev do samozavestnih starih prdcev. Najprej je treba omeniti črnega narcisista, resnega ‘zajebanta’ Dean Blunt, ki je lani izdal album (leta pri spletni reviji FACT Magazine) The Redeemer. Prihaja tudi sirski pevec Omar Souleyman, ki je osvojil prestižne festivale ‘nove’ glasbe, njegov prvenec pa je produciral Four Tet. Pa prvoborec svežih basovskih odvodov Om Unit, ki je nedavno posnel EP za kult nalomljenih ritmov Metalheadz. In prvovrstna pevka in producentka r&b-jevskega elektro minimalizma Jessy Lanza, protagonistka založbe Hyperdub Records.

Tu bo tudi eklektična nemška didžejka, rezidentka Golden pudla Helena Hauff. Naveza Leon Vynehalla in A1 Basslinea s projektom houserskih melodik in tehnoidnega drajva Laszlo Dancehall. Nenazadnje prihajata tudi Visionist, ki je grime spet postavil na mapo razburljive klubske glasbe in samosvoji beatmaker-vokalist-tolkalec Mo Kolours s svojimi povsem organskimi mantrami. In prihaja kompilacija Stiropor Vol.1, presek muzike didžejev in producentov, ki predstavljajo košček zgodbe lokala Bi Ko Fe.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X