SANREMO

Junaki San Rema 2009

V San Remu je med 17. in 21. februarjem 2009 potekal že 59. festival zabavne glasbe Festival della canzone Italiana. San Remo, ki je eden izmed najboljših in hkrati najstarejših glasbenih festivalov, saj poteka že od leta 1951, je tudi tokrat potekal v dvorani Teatro Ariston.

San Remo 2009Foto: RAI
Marco Carta Foto: SanRemonline.com

Festival San Remo je tudi leta 2009 zadovoljil številne generacije, saj smo slišali različne glasbene zvrsti za različne okuse. V soboto, 21. februarja se je s sklepnim dejanjem zaključil Festival della canzone Italiana. Rekordna gledanost, odličen scenarij, najboljša in legendarna imena italijanske glasbe in skrbno izbrani gosti so posamezni delčki, o katerih se je še dolgo govorilo. Predvsem pa tudi o zmagovalcu. To je postal Marco Carta s skladbo La forza mia (Moja moč).

V velikem finalu se je za zmago potegovalo 10 najboljših. 10 tistih, ki so v vseh večerih najbolj prepričali: Marco Masini s skladbo L’Italia, Francesco Renga s skladbo L’uomo senza età (Man Without Age), Patty Pravo s skladbo E io verrò un giorno là (I Will Come Here One Day), Fausto Leali s skladbo Una piccola parte di te (A Small Part of You), Sal Da Vinci s skladbo Non riesco a farti innamorare (I Failed to Make You Love Me), Marco Carta s skladbo La forza mia (My strength), Povia s skladbo Luca era gay (Luca Used to Be Gay), Alexia feat. Mario Lavezzi s skladbo Biancaneve (Blackwhite), Al Bano s skladbo L’amore è sempre amore (Love is Always Love) in Pupo, Paolo Belli in Youssou N’Dour s skladbo L’opportunità (The Opportunity).

San Remo 2009 je bil prava paša za oči.Foto: RAI
Annie Lennox Foto: RAI

Tekmovalni del je potekal v dveh krogih. Po prvem krogu so gledalci s telefonskim glasovanjem izbrali tri najboljše, ki so se nato še enkrat predstavili. V nekoliko krajšem telefonskem glasovanju so izglasovali zmagovalca. To je postal Marco Carta s skladbo La forza mia. Drugo mesto je zasedel Povia s skladbo Luca era gay, tretji mesto pa Sal Da Vinci s skladbo Non riesco a farti innamorare.

Sicer pa to še ni vse! Nagrado Mie Martini so podelili skupini Afterhours, ki je izpadla že pred velikim finalom. Najboljša v kategoriji Mladi pa je postala Arisa s skladbo Sincerita.

Veliki finale San Rema 2009 sta vodila Paolo Bonolis in Maria de Filippi. Umetniški vodja Paolo je poskrbel, da ste se kot zadnja na odru – kot gosta seveda – pridružila še igralec Vincent Cassel in nepozabna Annie Lennox, ki se je po sedemnajstih letih znova vrnila na oder največjega glasabenega festivala.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X