EVROVIZIJA

Joe & Jake za Veliko Britanijo

V Londonu so izbirali svojega novega evrovizijskega predstavnika. Na večeru, poimenovanem Eurovision: You Decide je imela glavno in edino besedo publika. Izbrala je duet Joe & Jake in skladbo You’re Not Alone (Nisi sama).

Zmaga jima pomeni zelo veliko, zelo sta ponosna in ne bi mogla biti srečnejša.Foto: Gordon Roxburgh / EBU

Velika Britanija se bo predstavila v finalnem večeru, 14. maja 2016.

Večer je povezovala Mel Giedroyc. Led je z izvedbo skladbe Heroes prebil zmagovalec lanske Pesmi Evrovizije in voditelj letošnje, Šved Måns Zelmerlöw, nato pa se je predstavilo šest finalistov: duet Dulcima, Matthew James, Darline, Karl William Lund, Bianca in Joe & Jake.

Letos je televizija BBC naredila enega največjih izborov skladb, odkar sodelujejo na Pesmi Evrovizije. Šest izvajalcev je bilo torej šest velikih srečnežev, ki je komisijo izbora prepričalo s svojimi skladbami. V njej sta bila med drugim evrovizijska veteranka in učiteljica petja Carrie Grant, ki je Veliko Britanijo na ESC zastopala leta 1983, ter Katrina, ki je poskrbela za zadnjo britansko zmago do danes (leta 1997).

Kakšen bo nastop na ESC?

Želiva si udaren, velik nastop, zato bomo videli, ali lahko potegneva še
kakšen adut iz rokava. Publika naju je izbrala, zato ji dolgujeva, da se
bova potrudila in osvojila zmago. Predstavljati Veliko Britanijo je
resnično privilegij.

Joe in Jake

A končno besedo so dali gledalcem in poslušalcem, ki so izbrali mlada glasbenika Joea in Jaka. Joe Woolford se je javnosti prvič predstavil na začetku lanskega leta, ko je sodeloval v glasbenem šovu The Voice. Fanta po zmagi nista imela časa poklicati niti sorodnikov in prijateljev, saj ju je že čakala novinarska konferenca.

Na njej sta povedala, da je bilo vzdušje v dvorani O2 odlično: “Bilo je izjemno, toliko energije, poneslo naju je, množica naju je spodbudila, da se potrudiva še bolj.”

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X