ZABAVNO & DRUŽABNO

Je bilo res vse zaman? Rusko Richie in Alen Islamović odgovarjata

Po ustvarjanju v glasbenem studiu v poletnih dnevih, sta dva izjemna glasbenika Rusko Richie in legenda Alen Islamović posnela tudi videospot za novo pesem Džaba Džaba.

Poleg Ruskota in Alena imajo v videu pomembno vlogo plesalke skupine Exquisites.Foto: Menart Records

Do sodelovanja z enim od Ruskovim idolom je prišlo popolnoma spontano med preigravanjem nove glasbe se mu je utrnila ideja o duetu, k jo je kmalu predstavil prijatelju, Alenovem managerju. Ni dolgo trajalo, da je Alen Islamović sporočil, da želi sodelovati pri Ruskovi novi skladbi.

Tako se Alen Islamović podpisuje kot avtor besedila, in zanimivo dejstvo legendarnega glasbenika, nekdanjega člana skupin Divlje jagode in Bijelo dugme, je ta, da je ta projekt prvo glasbeno ustvarjanje s slovenskim glasbenikom.

Video zgodba je bila posneta v Ljubljani v zgodnjih jutranjih urah. Ekipa je začela s pripravo studia že ob 3. uri zjutraj, da so se lahko kamera prižgale ob 8. uri in so tekle do pozne nočne ure.

K snemanju videa Džaba Džaba je Rusko povabil prijatelje, tako je režijo zaupal Roku Mavru, glasbeniku, ki ustvarja v uspešni skupini Tarapana, iz Yoco Audio osvetlitev in ozvočenje so poskrbeli za vrhunske svetlobne efekte.

Alen Islamović in Rusko Richie sta združila moči.Foto: Menart Records

Je res vse zaman?

Pesem Džaba džaba je vesela pesem, čeprav je besedilo malo bolj ototožno, govori o situacijah, ko nesebično narediš nekaj lepega za nekoga, vendar je vse zaman, ali kot bi rekla Rusko in Alen, ‘džaba’.

Glasbenik Alen Islamović, ki še danes navdušuje množice ljudi v krajih bivše skupne države in v tujini, je bil nad Ljubljano in novimi glasbenimi prijatelji popolnoma navdušen. Prvič je mesto doživel v popolnoma drugi luči, kot je vajen in čeprav delovno, je bilo tokrat drugače, saj se mu ni mudilo na koncertni oder. Prvič je obiskal glasbeni studio Aleša Zibelnika, kjer so pesem tudi posneli, dober mesec dni kasneje je obiskal prestolnico zaradi snemanja videospota, ki je že na ogled.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button