EVROVIZIJA

Jan P.: Uživajmo poletje. Pozabimo na skrbi. Vse je tukaj in zdaj.

Jan Plestenjak te dni predstavlja novo poletno uspešnico Zgoraj je nebo, pri kateri se mu tokrat pridružuje prav poseben gost – Coto. Pred nami je torej skladba, ki poleg poživljajoče melodije tako premore tudi globino sporočila, ki se bo nedvomno dotaknila množice in marsikomu tudi pomagala ponovno najti lepoto danega trenutka, lepoto življenja.

Za nami je težko leto in vseeno, še vedno posije sonce, še vedno se
zaljubimo, še vedno pokličemo prijatelja in preživimo večer ob dobrem
kozarcu vina. Vse je tu in zdaj!

Jan Plestenjak

Kako lahko se je ujeti v začaran krog, ki nam onemogoča, da bi življenje resnično zaživeli v celoti. Ko nas stare rane in sodbe drugih zaznamujejo do točke, ko začnemo dvomiti vase, v svoje sposobnosti in lastno veličino. Ravno o tem v svoji novi pesmi Zgoraj je nebo prepeva eden in edini Jan Plestenjak, ki nas ob tem opominja, da je življenje treba živeti tu in zdaj.

Jan Plestenjak s svežim singlom Zgoraj je nebo.Foto: Menart Records

Tako glasba kot besedilo sta delo Jana Plestenjaka, svoj pečat pa je
tokrat pustil tudi priznan primorski kitarist Zdenko Cotič – Coto, ki v
svojem značilnem dialektu del pesmi tudi odrapa.

»Vsak nosi v sebi nešteto barv. Včasih se skrijejo same, včasih jih skrijemo mi. Zaradi strahu, zaradi slabih izkušenj pritisnemo na bremzo in izgubljamo dragocene trenutke, ki nam jih daje življenje. Potrebna je samo odločitev, pogum … pogledati pod svojo kožo in najti zaklade. O tem govori pesem Zgoraj je nebo. Bodri vsakega izmed nas, da se zbudi v zaciklanem sivem vsakdanu. Vse imamo na dlani,« o pesmi razmišlja Jan.

Sicer pa je bila režija videozgodbe znova zaupana odličnemu primorskemu režiserju Perici Raiju z ekipo, ki se med drugim podpisuje tudi pod video zadnje uspešnice Meni dobro je. V tokratnem videospotu lahko spremljamo prikupno zgodbo zaljubljenega fanta, ki kar ne zna in ne zna pristopiti do svoje simpatije. Mu bo le uspelo?

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button