EMA

Izbor Ema 2014 bi bil presenečenje, prav tako nesodelovanje na ESC

Le še nekaj dni nas loči do famoznega 7. januarja 2014, ko bo RTV Slovenija sporočila svojo odločitev glede sodelovanja na Evrosongu 2014. Ali bo naša nacionalna televizija potrdila udeležbo ali ne, bo znano zadnji trenutek, ugibanj pa je toliko, kolikor zraste gob po dežju.

Hannah ni imela zadostne podpore.Foto: Alesh Maatko

Glede na to, da je naša nacionalna televizija preizkusila že vse načine izbora, se zdi – če bodo potrdili sodelovanje brez finančnih posledic –, da bo naš predstavnik ali predstavnica znova izbran interno, torej ga bodo določili.

Govoric o tem, kako bi le tega izbrali je precej … Na eni strani na bi pri interni selekciji sodeloval Val 202, po drugi strani pa naj bi se nekateri glasbeniki kar sami ponudili. Kakor koli že, če bodo televizijci novega predstavnika izbrali interno, upamo, da bo imel vsaj ščepec več podpore kot jo je imela Hannah!

Ema 2014? Za težko zaželeno Emo je po našem mnenju vsekakor premalo časa, ker za organizacijo tako velikega (in priljubljenega) izbora preprosto ni časa, ne nazadnje pa morajo biti vsi evrovizijski predstavniki znani do začetka marca 2014. Poleg tega izbor Ema niti ni zapisan v (svetem) programsko-poslovnem načrtu za letošnje leto.

V primeru, da se naša televizija odloči za ta način, bi bilo to veliko presenečenje, pri ljudstvu pa bi poželo še največ podpore!

Nastop Maje Keuc si je v Sloveniji ogledalo 560.600 gledalcev.Foto: Alesh Maatko
Evo Boto smo izbrali v šovu Misija Evrovizija.Foto: Alesh Maatko

Slovo od sodelovanja na Izboru za pesem Evrovizije?Prva skrb javnega medijskega servisa so poslušalci, gledalci in uporabniki spletnih strani, za katere si bo RTV Slovenija tudi v prihodnje prizadevala pripravljati in posredovati kakovostne, verodostojne, aktualne in raznolike vsebine,” so ob sprejetju programsko-poslovnega načrta zapisali na RTV Slovenija. V tem primeru bi slovo pomenilo, da je naši nacionalni televiziji vseeno za več kot 560.600 gledalcev (72 % delež gledalcev televizije), ki so leta 2011 spremljali evrovizijski nastop Maje Keuc.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button