EVROVIZIJA

Iz dežele tam spodaj prihaja Dami Im

Avstralija je po lanskem uspešnem debiju na Pesmi Evrovizije letos ponovno v igri za zmago. Tokrat se bo morala za vstop v finale boriti že v predizboru, in to v drugem. Avstralska televizija SBS je svojo predstavnico izbrala interno. Odločili so se za Dami Im, ki bo zapela skladbo Sound of Silence.

Avstralija se bo predstavila v drugem predizboru 12. maja. Foto: SBS / Sony Music

Izbiro so razkrili na začetku meseca v sklopu koncerta Conchite Wurst (Conchita: Z Dunaja z ljubeznijo) s sydneyjskim simfoničnim orkestrom v sloviti sydneyjski operni hiši. Predstavniki televizije SBS so svojo izbiro tudi utemeljili: »Dami smo izbrali, ker je odlična umetnica, ki lahko pritegne evropsko pozornost s svojim edinstvenim osebnim slogom in dih jemajočim vokalom. To je izvajalka, ki je pripravljena pokazati naš glasbeni talent svetu.«

Dami je eksotična dama: rojena je bila v Južni Koreji, pri devetih letih pa se je z družino preselila v Brisbane. Že kot majhna deklica je bila izjemno nadarjena pianistka in tudi diplomirala je iz klasičnega klavirja. Vendar je nekje globoko v njej ves čas tlela želja po ustvarjanju v pop glasbi. V soj odrskih žarometov je prvič stopila leta 2013, in sicer na glasbenem šovu X Factor. Z osupljivim vokalom je v finalu prepričala več kot tri milijone Avstralcev, ki so ji namenili svoj glas, in zmagala. Do sedaj je izdala en glasbeni album in več priljubljenih hitov, kot so Alive, Super Love in Gladiator.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X