ZABAVNO & DRUŽABNO

It’s complicated je težko pričakovana zgodba dvojca Maraaya in BQL

Dvojec Marjetka Vovk in Raay, ki ustvarjata pod imenom Maraaya, sta se po letu in pol premora vrnila z novo skladbo It’s complictaed, ki se je napovedovala že kar nekaj časa.

Dvojec MaraayaFoto: Ana Gregorič

Svojo skupno glasbeno pot je dvojec Maraaya , ki nas je zastopal na Pesmi Evrovizije na Dunaju (14. mesto v finalu), pričel s pesemijo Lovin’ me, ki je najprej izšla v Italiji, kjer se je uvrstila med dvajset najbolje prodajanih singlov na uradni italijanski lestvici. Nekaj mesecev kasneje je postala uspešnica tudi v Sloveniji, sledili pa so še izidi v nekaterih drugih državah (Poljska, Španija, Belgija, Nemčija).

Uspeh te pesmi je nadgradila evrovizijska skladba Here For You, po še dveh uspešnicah pa si je dvojec vzel daljši medijski premor.

V tem času sta nabirala nove kreativne moči, v miru ustvarjala nove pesmi, hkrati pa prispevala kar nekaj uspešnic za druge izvajalce. Med drugim sta tlakovala pot do uspeha bratoma iz zasedbe BQL, s katerima sta ustvarila obe uspešnici: Muza in Heart of gold. Prav z njima pa sta posnela tudi come-back singel It’s complicated, ki je hkrati tudi prvi novi posnetek dua BQL po uspešni zgodbi na letošnji Emi.

Maraaya in BQLFoto: Ana Gregorič

Maraaya ena redkih Slovencev, ki sta dostopna na Vevo

Z novim projektom It’s Complicated, ki je uradno že izšel na vseh radijskih postajah, je duo Maraaya skupaj z gostujočima BQL izdal tudi nov videospot za poletno uspešnico. Maraaya sta ob mednarodnem sodelovanju s priznano Estonsko ekipo Vitapictura, ki je videospot sicer posnela v Španiji, prišla do svojega uradnega Vevo kanala. Tako sta postala ena od redkih Slovencev, ki sta svetovnemu spletu dostopna na Vevo.

Vevo je ameriška platforma z video vsebinami, ki jo odlikuje strogo odbiranje partnerjev z možnostjo nalaganja vsebin. Na Vevu se zato lahko znajdejo le najboljši med najboljšimi in trendi kažejo, da vidnejši izvajalci svojih spotov sploh ne ponujajo več neposredno prek nam bistveno bolj znane platforme Youtube, temveč prek svojih kanalov na Vevo.

Marjetka in Raay sta uspešna v sledenju najbolj vročim svetovnim smernicam, česar se oba, tako Marjetka kot Raay tudi zelo dobro zavedata.

Vse bolj občudujeva trendovske videospote, kjer se izvajalec ne pojavi. Estetika, glasba, ki te ponese s kadri, ki jih režiser začuti, so tisto, kar pesmi dajo dodano vrednost. Prav tako sva se odločila dodati besedilo, ki je pika na i odličnemu videu. Zanimivo je sodelovati z ekipo, ki je videospote prispevala tudi za nekaj svetovno uspešnih izvajalcev,” je zaupala Marjetka.

Čeprav je dvojec v preteklih mesecih deloval odmaknjen od oči medijev, to še zdaleč ni pomenilo počivanja na lovorikah, saj sta Raay in Marjetka v tem času ustvarjala z različnimi izvajalci in pripravila kar nekaj skladb, ki jih bosta kmalu predstavila javnosti. “V naslednjih treh mesecih naju čakajo pomembni nastopi, tudi skupaj s fantoma iz BQL, hkrati pa se veseliva, ker imava v ozadju že pripravljena tri druga sodelovanja in single, ki bodo v tem obdobju ugledali luč sveta. Z vsako izdano skladbo dobiva novo moč, saj sva zadnje leto res garala v studiu zato, da smo pripravili vse, tako kot je treba,” je za vpogled v bližnjo prihodnost dodal producent Raay.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X