SANREMO

Italija dala evrovizijsko priložnost drugouvrščeni Francesci Michielin

Italijo bo na letošnji Pesmi Evrovizije zastopala Francesca Michielin. Tako se je odločila italijanska nacionalna televizija RAI, po tem ko je nastop v Stockholmu zavrnila skupina Stadio, ki bi ji kot zmagovalki Sanrema sicer pripadla čast zastopati našo zahodno sosedo.

Pesem je še uganka

Na sanremskem festivalu se je predstavila s skladbo Nessun grando di
separazione, vendar še ni znano, ali bo v Stockholmu nastopila prav z
njo. Odločitev bo namreč padla v prihodnjih dneh.

Člani omenjene skupine so poudarili, da bi na Evrosongu prav radi nastopili, vendar imajo spomladi že načrtovano turnejo. “Če bi bili mlajši, bi bili prav veseli,” so dejali glasbeniki. Televizija RAI je možnost nastopa na Švedskem ponudila drugouvrščeni Francesci Michielin, ki je povabilo sprejela. Tako je 20-letnica postala nova italijanska predstavnica na letošnji Pesmi Evrovizije in je kot predstavnica ene od velikih petih držav že uvrščena v finale, ki bo 14. maja 2016.

Francesca Michielin potuje v Stockholm.Foto: RAI

Sloviti italijanski glasbeni festival s 65-letno tradicijo, Sanremo, se je letos odvijal od 9. do 13. februarja. Ime je dobil po istoimenskem mestu na obali Sredozemskega morja v zahodni Liguriji. V petih večerih se je v dvorani Ariston Theatre gledalcem in poslušalcem predstavilo 28 novih skladb. Prireditev je povezoval Carlo Conti, ki so se mu na odru pridružili številni domači in tuji zvezdniki, med drugim Nicole Kidman, Elton John, Ellie Goulding, Laura Pausini in Eros Ramazzotti. Zadnji, peti večer je nastopilo 16 izvajalcev, ki so se potegovali tudi za nastop na Pesmi Evrovizije. Zmagala je skupina Stadio s skladbo Un giorno mi dirai (Nekega dne mi boš povedala).

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X