EVROVIZIJA

Islandija je izbrala za Stockholm: Ponovna zmaga Grete Salóme

Islandija je izbrala že svojega tridesetega predstavnika za Pesem Evrovizije. Gledalci so na festivalu Söngvakeppnin 2016 lahko izbirali med šestimi finalisti, na koncu pa so se odločili za preverjeno formulo – v boj za zmago po letu 2012 zopet pošiljajo Greto Salóme.

Islandija stavi na Greto Salóme in skladbo Hear Them Calling.Foto: Pressphotos.biz / RUV

V dvorani Laugardalsholl v Reykjaviku so letos počastili že trideseto udeležbo Islandije na izboru za Pesem Evrovizije. A to seveda ni bil edini razlog za prireditev – na njej se je predstavilo šest izvajalcev, ki so se v finale prebili iz dveh predizborov, ki sta bila na sporedu v prejšnjih dveh tednih. Nastopili so: Greta Salóme, Hjötur Traustason in Erna Hrönn Ólafsdóttir, Karlotta Sigurðardóttir, Birna Borgarsdóttir in Guðmundur Snorri Sigurðarson, Elísabet Ormslev ter Alda Dís Arnardóttir.

Po prvem krogu glasovanja (to je bilo kombinirano iz glasov strokovne komisije in telefonskega glasovanja po sistemu 50/50) sta se najvišje uvrstili Greta Salóme in Alda Dís Arnardóttir. Obe sta se vnovič predstavili, prva s skladbo Hear Them Calling, ki jo je napisala sama. Druga pa je izvedla pesem Now, pri kateri je prav tako sodelovala kot avtorica.

Greta SalómeFoto: Pressphotos.biz / RUV

Prireditev Söngvakeppnin sta povezovali Ragnhidur in Gudrun, nastopili
pa so Sandra Kim, Loreen in lanskoletna islandska zmagovalka Maria
Olafs. Ali se bo Greti Salóme po letu brez finala uspelo znova uvrstiti
vanj?

Zmagovalko so nato izbirali le gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Na koncu je slavila ravno Greta Salóme, znanka z evrovizijskega odra.

Leta 2012 je v Bakuju zastopala Islandijo v duetu z Jónsijem, s katerim sta se uspešno uvrstila v finale, tam pa sta dosegla 20. mesto. Islandci na Greto zato polagajo velike upe.

Nastopila je tudi Sandra Kim.Foto: Pressphotos.biz / RUV
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X