Imejte se radi vse dni v letu, ob valentinovem pravi Rebeka Dremelj

"Sreča je, ko sebe poznaš … in ko sebe rad imaš," je le del refrena nove skladbe Zdravo sreča naše nekdanje evrovizijske predstavnice Rebebe Dremelj, ki je Slovenijo navdušila že v lanskem letu s čutno balado Še verjamem vase ...

'Sreča je v malih stvareh. Najbolj pomembne stvari v življenju se moramo naučiti gledati s srcem.'Foto: Menart Records

"Všeč mi je, če lahko z glasbo kaj povem. Lanskoletna pesem Še verjamem se je zelo dotaknila ljudi. Zahvaljevali so se mi za pesem, mnoga društva so jo vzela za svojo, kot svojo himno, in ob tem sem se zelo dobro počutila. Všeč mi je, če v ljudeh spodbudim dobro in ob tem lahko pomagam. Tudi sebi. Po izidu skladbe sem se naučila določene stvari izpustiti iz rok," je povedala ena nauspešnejših slovenskih glasbenic, ki želi z novo skladbo nadaljevati v enakem pozitivnem vzdušju. Sporočilo pesmi je večplastno, a hkrati enostavno, je zrcalna slika naših življenj. Preobremenjenost s službami in dosegljivost vedno in povsod zaradi sodobne tehnologije nam v vsakdanjiku na dolgi rok ne dela nobene usluge. "Le še dodatno pospeši že tako hiter tempo življenja. Zaradi tega se ne znamo ozreti okoli sebe in videti stvari, ki so tukaj in zdaj in nas res osrečujejo. Poglejmo v sonce, veselimo se …," je še povedala Rebeka, ki je nastajanje pesmi zaupala vrhunskima glasbenikoma. Besedilo je po Rebekinih željah napisal Rok Lunaček, ki se ob Krešimirju Tomacu podpisuje kot soavtor glasbe.

'Ni pomembno ali je valentinovo ali ne, imejte se radi vse dni v letu.'Foto: Menart Records

Prav zaradi sporočila skladbe se je Rebeka odločila, da bo pesem predstavila na mednarodni dan ljubezni in ob tem povedala: "Ni pomembno ali je valentinovo ali ne, imejte se radi vse dni v letu. Ni lepšega kot to, da imaš nekoga rad in da ima nekdo rad tebe. Je pa to čudovit praznik, ker nas opomni, da moramo svojim najbližjim večkrat povedati in pokazati, da jih imamo radi."

Ustvarjanje videospota je bilo najdaljše Rebekino do zdaj, saj so ga snemali kar štiri dni. Vsestranska umetnica je sama napisala scenarij. "Videospot zgodbo mlade mamice, obremenjene z domom, vzgojo otrok, prikaže v nenehnem stresu, vse do njenega zavedanja, kaj v življenju največ pomeni. Ko ugotoviš, da so morebitni sprožilci stresa tvoji največji plusi, je neprecenljivo. Srečni smo lahko vsi, da imamo družino, ljudi, ki jih imamo radi, streho nad glavo, vsak dan hrano na mizi … in tako ob tem ni pomemben prah na polici, povrela juha. Ko to dojameš, si srečen in prav to želim povedati z novim glasbenim projektom."

Všeč mi je, če lahko z glasbo kaj povem, pravi Rebeka Dremelj.Foto: Menart Records
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

28.9.2020

Romantična Tanja Žagar

25.9.2020

Poglejte, kako se zafrkavajo Poskočni muzikanti in Kingstoni

24.9.2020

Čeprav se je Eva Boto zelo bala tega koraka, ga je vseeno naredila

23.9.2020

Tereza Kesovija: Ta pesem je kot molitev, še vedno dobim kurjo pot

23.9.2020

Drugi časi, nove (istrske) zgodbe, pravi kantavtor Rudi Bučar

Facebook

Twitter