EVROVIZIJA

Gruzijci soglasno odločili: V Stockholm gre rock Midnight Gold

Televizijski gledalci in strokovna žirija so se soglasno odločili, da gre na Pesem Evrovizije skladba Midnight Gold, ki jo bo zapel Nika Kocharov s skupino Young Georgian Lolitaz. Izvajalce je gruzijska televizija GPB že pred tem interno izbrala.

Nika Kocharov in Young Georgian LolitazFoto: GPB

Skupina Young Georgian Lolitaz je posnela pet skladb, ki so se nekaj dni predvajale na prvem kanalu televizije GPB. Gledalci in strokovna komisija so lahko izbirali med naslednjimi glasbenimi izdelki:

  • Sugar And Milk – avtor Gia Iashvili
  • Midnight Gold – avtor Kote Kalandadze
  • Right Of Wrong – avtor Sandro Sulakvelidze
  • Pain In My Heart – avtor Giorgi Sikharulidze
  • Weagree – avtorja Nika Kocharov and Vazha Marri

Teh pet skladb je posebna komisija izbrala med več kot 100 prijavljenimi na razpis. Gledalci so lahko za svojo najljubšo glasovali do 4. do 15. februarja. Medtem je svoje glasove oddala tudi žirija, ki so jo sestavljali Andy Mikheev, Christer Björkman (sicer producent letošnje Pesmi Evrovizije in dolgoletni urednik izbora Melodifestivalen), Sasha Jean Baptiste in Marvin Dietmann. Na koncu je bila z najvišjim seštevkom izbrana skladba Midnight Gold (Polnočno zlato), katere končno različico je skupina Young Georgian Lolitaz posnela v torek v Berlinu, natančneje v glasbenem studiu Red Bull Studios.

Young Georgian Lolitaz je band, ki preigrava t.i. avantgardni mainstream, ki niti največjega glasbenega kritika ne pušča ravnodušnega. Skupina je v tem trenutku eden najbolj aktualnih in značilnih predstavnikov gruzijske kulture. Pot na Evrosong bo zanje še dodatna priložnost, da gruzijsko kulturno izročilo širijo v tujino. Njihov slog se odmika od post-sovjetskega in združuje zvoke mednarodnega indie, elektronskega in alternativnega rocka. Navdih pri ustvarjanju iščejo pri skupinah The Beatles, Nirvana, Beck, Radiohead in Vladimirju Nabokovu.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X