FESTIVALI

Godibodi: Šesti festival sveže glasbe

Na letnem vrtu Hostla Celica v Ljubljani se je začel že 6. Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi. Letošnji festival je odprla istrska skupina Vruja s predstavitvijo nove plošče Brez pašaporta, vse skupaj pa je popestril še Dario Marušić s projektom 3 = 1 = n …

Aphra TeslaFoto: Silvo Salčnik

Festival Godibodi

Festival Godibodi poteka še do 31.5. v Ljubljani, v mariborskem klubu
KGB pa tudi še v soboto 1. junija 2013 s koncertom Aphra Tesla operating system.

Vse plošče, ki jih bo moč slišati na festivalu so izšle pri Glasbeni
zadrugi Celinka.

V Galeriji Srečišče – Hostla Celica je med drugim že potekala okrogla miza Iz tišine se rodi glasba – Kulturna podoba kulturnih spomenikov. Moderator Janko Rožič se je z gosti iz različnih panog pogovoril o privatizaciji javnega prostora oziroma kako javne prostore vrniti skupnosti. V Hostlu Celica je v času festivala na ogledu tudi razstava Portret istrskega lutnarja – Ottavio Štokovac in njegovi bajsi. Slikovno popotovanje skozi manj znano Istro, ki razkriva jedro tradicionalne istrske glasbene dediščine. Natančno oblikovani bajsi, tipično glasbilo istrskih ljudskih godcev severno-zahodne Istre, ki jih je izdelal samouki lutnjar Ottavio Štokovac, predstavljajo življenjsko delo starega mojstra.

Foto: Celinka.si

Na letnem vrtu Hostla Celica bosta Metod Banko in teo Collori predstavila tudi ploščo Pesem o morju. Sledil bo koncert Anton Feinig tria z gostjo Evo Hren. To bo prvo sodelovanje med omenjenima ustvarjalcema in zagotovo se obeta pester program. Eva Hren, ki jo v večini poznamo kot etno-jazz glasbenico, bo združila sile s Tončem Feinigom, ki po zaključku študija v Den Haagu že vrsto let živi in ustvarja na Koroškem, in znotraj svojega glasbenega ustvarjanja spaja jazz glasbo z domačim etno melosom. Pri tem sodelovanju pa bo Eva Hren dodala tudi svoje znanje in glas (morda tudi kako besedilo) in tako se lahko veselimo pravega glasbenega potovanja po jazzovskih planinah. Koncert Anton Feinig tria z gostjo Evo Hren sta omogočila Avstrijski Kulturni Forum v Ljubljani in Wiener Städtische zavarovalnica v Sloveniji.

Albumi založbe CelinkaFoto: Celinka.si
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X