FESTIVALI

Godibodi 2013: Festival sodobne avtorske in etno glasbe

Tradicionalni spomladanski festival sodobne avtorske in etno glasbe, Godibodi, na katerem predstavljamo Celinkine novosti, bo letos potekal med 28. in 31. majem, na vrtu znamenitega ljubljanskega hostla Celica, ki bo v istem obdobju praznoval prvo desetletje delovanja.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Aphra TeslaFoto: Silvo Salčnik

Z letošnjim osrednjim prizoriščem na letnem vrtu Hostla Celica v Ljubljani želi Festival Godibodi na najboljši način – z novo, odlično glasbo – izraziti glasbeni poklon ustvarjalnosti ekipe hostla Celica in Kud-a Sestava, ki v njem že od začetkka skrbi za izvirno kulturno in izobraževalno ponudbo.

Na Godibodiju bodo tokrat predstavili ploščo Home in the Zone pevke, intermedijske umetnice in skladateljice Aphre Tesle, projekt uglasbene poezije Pesem o morju, ki ga je s kitaristom Teom Collorijem posnel pevec Metod Banko in dva nova albuma, ki bosta na otvoritvenem večeru Godibodi 2013 zazvenela v izvedbi legendarnih ustvarjalcev iz slovenske Istre, skupine Vruja in kantavtorja Daria Marušiča. Zaključek letošnjega festivala bo pripadel zasedbi Fake Orchestra, ki že od svojega nastanka leta 1998 navdušuje s finimi in radoživimi priredbami ljudskih godb od vsepovsod. Na Godibodijevem zaključku bodo predstavili novi album, s katerim so jagodni izbor slovenskih ljudskih napevov predrugačili v izjemno plesno zgodbo. Novi stilski usmeritvi so prilagodili tudi zasedbo in standardni postavi pridružili še tričlansko pihalno sekcijo.

Fake OrchestraFoto: Blaž Tišler
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X