ZABAVNO & DRUŽABNO

Glasba združila Oliverja Dragojevića in Uroša Perića

Vsesplošno je znano, da glasba druži in ne pozna meja. V to verjameta tudi v mednarodnem merilu znani slovenski pevec in pianist Uroš Perić in njegov legendarni hrvaški kolega Oliver Dragojević. Glasbenika drug drugega ne le da spoštujeta, ampak sta se tudi spoprijateljila.

Oliver DragojevićFoto: Promo foto

Pred leti, ko je bil Oliver v oddaji As ti tud not padu, je bil Uroš gost presenečenja. Kljub slednjemu se je legendarni dalmatinski glasbenik hitro znašel in začel igrati na klavir, Uroš pa se mu je pridružil. Perry, kot sicer večinoma rečejo Urošu, ni bil naključni izbor za Dragojevićevo presenečenje. Oliver ga je spremljal in pozna njegovo delo, saj tudi doma veliko sam posluša jazz in blues, Uroš pa je eden njegovih najljubših izvajalcev te zvrsti. V oddaji so za to izvedeli in mu za presenečenje pripeljali prav Perića. Potem pa je steklo samo od sebe.

Oliver je Uroša po prvem srečanju in nastopu povabil za gosta na več svojih koncertih, Uroš pa tudi njega in kmalu se je porodila ideja za skupno skladbo. Uroš je vedel, da ima Oliver rad tudi Beatle, še posebej njihovo Yesterday in tako se je domislil, da bi skupaj posnela prav to legendarno pesem znamenitih liverpoolskih kuštravcev. Zamisel je bila pri priči všeč tudi Oliverju. Uroš je nato stopil do prijatelja, odličnega glasbenika in kitarista Primoža Grašiča, ki je naredil aranžma in skladbo so v produkciji Bojana Ribežla posneli v Grašičevem studiu.

Kako zveni Uroševa in Oliverjeva verzija te skladbe, bo moč slišati že v kratkem, kmalu pa tudi videti. Fanta bosta namreč posnela tudi videospot.

Uroš PerićFoto: Media Group
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X