FESTIVALI

Gala koncert Poletna noč posvečen popevkam o Ljubljani

Z gala koncertom Poletna noč – Pesmi o Ljubljani, ki ga RTV Slovenija pripravlja v sodelovanju s Festivalom Ljubljana se bomo letos poklonili Ljubljani in 2000. obletnici ustanovitve rimske Emona.

Prireditev bo, tako kot lansko leto, povezovala Miša Molk.Foto: Alesh Maatko
Zadnja Poletna noč je bila namenjena Juretu Robežniku.Foto: Alesh Maatko

Na veličastnem odru na Kongresnem trgu v Ljubljani bodo v soboto, 21. junija,ob 20.45 pod taktirko dirigenta Patrika Grebla ter v izvedbi Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija zazvenele najlepše slovenske popevke, ki že leta oz. desetletja opevajo lepote Ljubljane. V originalnih priredbah boste lahko prisluhnili večno zelenim melodijam, kot so Prelepa si bela Ljubljana, Šuštarski most, Ob Ljubljanici, Ljubljančanke, Na vrhu nebotičnika, Nad mestom se dani, V Ljubljano, Deček s piščalko, Ljubljanski zvon, Tivoli, Luči Ljubljane, Dekle iz Zlate ladjice, Ljubljanske ulice, Pomlad v mestu, Ona sanja o Ljubljani in mnoge druge, manjkala pa ne bo tudi večna Poletna noč.

Na velikem odru gala koncerta bodo priljubljene slovenske uspešnice prepevali Tinkara Kovač, Eva Hren, Alenka Godec, Nuša Derenda, Eva Černe, Anžej Dežan, Nina Strnad, Severa Gjurin, Lidija Kodrič, Slavko Ivančić, Eva Boto, Lea Sirk, Manca Špik, Alex Volasko in drugi. Spremljala jih bosta Big Band in Simfonični orkester RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Patrika Grebla. Večer poln odlične glasbe iz bogate zakladnice slovenskih popevk bo povezovala Miša Molk.

Prireditev bo potekala na Kongresnem trgu v Ljubljani.Foto: Alesh Maatko

Gala koncert Poletna noč, ki jo vsako leto organizira RTV Slovenija, je postala že tradicionalna prireditev, ki obuja spomin na zlate čase Slovenske popevke. V zadnjih letih smo jo posvetili Atiju Sossu, Majdi Sepe, Eldi Viler, Juretu Robežniku, Mojmirju Sepetu, Dušanu Velkaverhu, Juretu Robežniku in 50-letnici Slovenske popevke. Poletna noč je v vseh teh letih slovenski glasbeni prostor obogatila s številnimi pevskimi zvezdami in še številčnejšimi skladbami. Prenekatere so postale prave slovenske zimzelene in evergreen uspešnice, primerljive s skladbami svetovno znanih komponistov, kot so George Gershwin, Cole Porter ali Irving Berlin.

Slovenska popevka je naš najstarejši zabavni festival.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X