FESTIVALI

FOTO: Kaj nam prinašajo letošnje melodije morja in sonca?

V Portorožu je dober mesec pred 32. festivalom Melodije morja in sonca 2012 potekala predstavitev in žrebanje vrstnega reda. Festival MMS 2012, ki ga bo neposredno prenašala TV Slovenija in ki ga bosta vodila Lorella Flego in Boštjan Romih, bo potekal v soboto, 7. julija 2012, v Portorožu.

Festival Melodije morja in sonca želimo graditi in razvijati v smeri
kakovostnega glasbenega festivala na nacionalni ravni, ki beleži dobra
tri desetletja dolgo tradicijo.

Slavko Ivančić

Smernice in potek letošnjega projekta Melodije morja in sonca 2012 so predstavili direktor Avditorija Portorož Marko Česnik (organizator festivala), Lada Tancer, predstojnica Urada za družbene dejavnosti Občine Piran (lastnica blagovne znamke Festival melodije morja in sonca), Slavko Ivančić, umetniški vodja festivala in Mica Puc Ornik, producentka razvedrilnega programa TV Slovenija.

Ekipa predstavlja MMS 2012: Barbara Jakomin, Marko Česnik, Lada Tancer, Slavko Ivančić, Mica Puc Ornik ter Božena ZabretFoto: Adrijana Krajnc Vasovič
Solni cvet s številkami vrstnega reda.Foto: Adrijana Krajnc Vasovič

Umetniški vodja Slavko Ivančić je v imenu organizacijskega odbora k sodelovanju povabil sedem avtorjev, ki so se podpisali pod vrsto uspešnic s preteklih edicij festivala. “Povabilu so se vsi odzvali in pripravili fantastične komade,” je še povedal Ivančić.

Marko Česnik je izpostavil, da je festival eden najzahtevnejših projektov Avditorija in kot že minulo leto obljubljeno, predstavlja vrhunec poletja ob praznovanju 40. obletnice delovanja Avditorija Portorož. “Poudarjamo, da je ključnega pomena doseči vključenost festivala v kraj tako, da ga bodo ‘za svojega’ imeli domačini, obiskovalci, ki prireditev spremljajo v živo iz Amfiteatra ali izza domačih tv zaslonov, gospodarstveniki, ki projekt podpirajo v obliki sponzorstva in donatorstva in ne nazadnje turistično gospodarstvo,” je še dejal Česnik.

Novost letošnjega festivala je tudi povabilo sedmim avtorjem, ki so posebej za festival pripravili skladbe, ki jih bodo izvedli Danilo Kocjančič & Friends, Nuša Derenda, Eva Boto, Rudi Bučar & Istrabend, Vlado Pilja, Saša Lendero in Irena Vrčkovnik.

Brez gasilske pač ne gre …Foto: Adrijana Krajnc Vasovič

MMS 2012: sobota, 7. julija 2012

Voditelja festivala Melodije morja in sonca 2012 bosta Lorella Flego in Boštjan Romih.

Režijo in scenarij prireditve, ki jo boste lahko spremljali na TV Slovenija pa pripravlja Ksenija Murari.

Na Festivalu MMS 2012 se bodo skupaj predstavili tako povabljeni avtorji kot tudi tisti, ki so bili izbrani preko javnega razpisa. Štirinajst izvajalcev se bo potegovalo za veliko nagrado MMS 2012 in za nagrade strokovne komisije za najboljšo besedilo, aranžma, glasbeno izvedbo ter nagrado za najboljšega debitanta. Zmagovalna skladba bo tista, ki bo prejela največje število točko v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Avditoriju, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije. Vrstni red nastopajočih na MMS …

Znova na festivalu – Nuša Derenda in Saša LenderoFoto: Alesh Maatko
 1. Med
  spomini Pirana – Matjaž Jelen (L. Oblak, M. Jelen, L.
  Oblak)
 2. Slon
  Rudi Bučar & Istrabend (R. Bučar, R. Bučar)
 3. Najboljša
  pesem – Kar En Brass Band & Tulio Furlanič (D. Semolič, D. Mislej – Mef)
 4. Letimo
  naprej – Tvoj glas (A. Jemec, M. Bobnar, A. Jemec)
 5. Dvigni
  mi krila – Eva Boto (G. Radojevič, G. Radojevič)
 6. Daj,
  daj, daj – Danilo Kocjančič & Friends (D. Kocjančič,
  D. Mislej-Mef)
 7. Nostalgico
  ritmo – Enzo Hrovatin (E. Hrovatin, E. Hrovatin)
 8. Rad
  bi šel na morje – Vlado Pilja (J. Bončina – Benč, J.
  Bončina – Benč)
 9. Lola
  Mambo Kings (D. Kavrič, M. Zupan)
 10. Od
  Portoroža do Pirana – Saša Lendero (A. Klinar, A. Klinar)
 11. Za
  stare čase – Nuša Derenda (M. Vlašič, U. Vlašič)
 12. Il
  tempo passato – Irena Vrčkovnik (M. Legovič, L. Oblak)
 13. Taka
  kot sem – Polona Furlan (S. Fajon, P. Furlan)
 14. Ni
  moj svet – Jerica Haber (V. Sušanj, V. Sušanj, J. Haber)
Saša Lendero in Nuša Derenda bosta nastopili ena za drugo …Foto: Alesh Maatko
Nuša DerendaFoto: Alesh Maatko

Lada Tancer je orisala še prireditev Potegnem črto – Avditorij 40 let, ki bo 5. julija, v Amfiteatru. Pisan mozaik s prepletom glasbe, plesa in besed, bo darilo občanom in občinstvu. Režija je delo Sama Milavca, scenarij je pripravila Nataša Benčič, ki bo prireditev, ki jo bomo lahko videli na TV Slovenija, tudi vodila. Ob spremljavi Big Banda RTV SLO in Obalnega Komornega orkestra, pod vodstvom dirigenta Patrika Grebla, se bodo predstavili: Ana Dežman, Tinkara Kovač, Branko Robinšak, Nuša Derenda, Faraoni, Anika, Slavko Ivančič in solistki – violinistka Sidonija Lebar in oboistka Maja Kojc.

Nastopajoči na letošnjem festivalu MMS.Foto: Adrijana Krajnc Vasovič
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X