EVROVIZIJA

Finci stavijo na Sandhjo

Še ena skandinavska država je izbrala svojo 51. evrovizijsko predstavnico. To je postala 25-letna Sandhja, s pesmijo Sing It Away. Bo Finski tokrat uspel preboj v finale?

SandhjaFoto: Mikka Varila / YLE

Finski izbor UMK (Uuden Musiikin Kilpailu) se je odvijal v Helsinkih. Voditelja večera sta bila Roope Salminen in Krista Siegfrids, finska predstavnica na Pesmi Evrovizije 2013 v Malmöju, ki se je predstavila tudi na letošnjem švedskem izboru Melodifestivalen, a se ni uvrstila v finale oz. ‘drugo priložnost’. Predstavilo se je devet izvajalcev:

  1. Cristal Snow – Love is Blind
  2. Stella Christine – Ain’t Got Time for Boys
  3. Annica Milán & Kimmo Blom – Good Enough
  4. Eini – Draamaa
  5. Barbe-Q-Barbies – Let Me Out
  6. Tuuli Okkonen – Don’t Wake Me Up
  7. Sandhja – Sing It Away
  8. Saara Aalto – No Fear
  9. Mikael Saari – On It Goes

Prireditev Uuden Musiikin Kilpailu sta popestrila tudi nastopa skupine Lordi, zmagovalcev leta 2006, ter lanskih zmagovalcev Pertti Kurikan Nimipäivät.

O zmagovalcu sta enakovredno odločala strokovna žirija in gledalci s telefonskim glasovanjem. Na koncu je slavila Sandhja. Gre za mlado pevko in glasbenico, ki ima indijske in gvajanske korenine. Svoj glasbeni slog opisuje za urbani soul, na odru pa je prepričala z energičnim vokalom in zabavnim ter pozitivnim nastopom. Svojo prvo ploščo je izdala leta 2014.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X