FESTIVALI

Festival slovenski šanson 2013: Orkestrada prepričala z utripom

Na velikem odru ljubljanske Drame se je odvil Festival slovenskega šansona 2013, na katerem je slavil šanson Utrip zasedbe Orkestrada. Na prireditvi so podelili tudi Ježkovo nagrado, ki je letos šla v roke Tonija Gašperiča.

Polona Juh in Saša TabakovićFoto: Sandi Fišer

Na Festivalu slovenskega šansona, ki sta ga tokrat povezovala člana igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana, Polona Juh in Saša Tabaković, se je v živo predstavilo 12 izvajalcev, in sicer Ajda Stina Turek – Kostanjev drevored, Batista Cadillac – Barbara, Jerneja in Bor – Pleševa, Selecto – Kavica za dva, Matej Mijatović – Halo, gospodična, Orkestrada – Utrip, Jure Ivanušič – Zimski večer, Simona Plut – Ljubezen je sreča, Andrej Trobentar – Prebujena, Ansambel za slovese – Moje jutro, Brina – Pesem se rodi in Metod Banko – Od zvezd do vekov Strokovna komisija v sestavi Goran Dekleva, Tomaž Guček, Blaž Šivic, Arsen Dedić in predsednik Miha Zor, je izmed 12 novih šansonov naslov Najboljši šanson 2013 podelila skladbi Utrip zasedbe Orkestrada. Avtorica šansona je Rada Kikelj Drašler.

Pri ZKP RTV Slovenija je na dan festivala izšla tudi zgoščenka z naslovom Festival slovenskega šansona 2013, na kateri je vseh dvanajst novih šansonov, pa tudi zmagovalni šanson lanskega festivala, skladba Zadet v izvedbi Tadeje Fatur.

Dobitnik nagrade Franeta Milčinskega – Ježka je Toni GašperičFoto: Sandi Fišer

Žirija za podelitev nagrade Franeta Milčinskega – Ježka, ki jo sestavljajo predsednik žirije Sergij Pelhan ter člani Ingrid Kovač Brus, Neli Vozelj, dr. Janez Gril, Rudi Pančur in Andraž Pöschl, se je odločila, da letošnjo nagrado Franeta Milčinskega – Ježka prejme pisatelj, pesnik, komedijant, pisec besedil za popevke, kulturni animator in pedagog Toni Gašperič. Nagrado RTV Slovenija podeljuje že od leta 1989 za posebne dosežke na področju žlahtnega humorja, satire, skratka za izvirne dosežke ali opus v tistih umetnostnih zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo tradiciji Ježkovega duha.

Zmagovalni šanson 2013 je skladba Utrip zasedbe OrkestradaFoto: Marta Krejan, Jure Čokl
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X