FESTIVALI

Festival narečnih popevk postregel s starimi in novimi uspešnicami

Gledalci in poslušalci so ob jubileju Festivala narečnih popevk uživali v največjih uspešnicah festivala v preteklih 50. letih. Letošnji festival je bil ob svojem zlatem jubileju revialnega značaja. Tako so se gledalci in poslušalci lahko spomnili največjih uspešnic, ki so zaznamovale festival.

Na festivalu je nastopilo več kot 150 glasbenikov.Foto: Stane Sršen
Marijan SmodeFoto: Stane Sršen

Več kot 150 nastopajočih je tokrat v mariborski Dvorani Tabor poskrbelo, da je bil večer tako legendarnih kot tudi novih slovenskih narečnih popevk, ki so pri ljudeh dobro sprejete, nepozaben.

Na odru narečnih popevk so tokrat (v živo) v različnih kombinacijah nastopili: Alfi Nipič, Edvin Fliser, Nuša Derenda, Vinko Šimek, Lidija Kodrič, Jože Kobler, Lado Leskovar, Irena Vrčkovnik, Branka Kraner, Domen Kumer, Rudi Šantl, Jerica Mrzel, Marjan Smode, Berti Rodošek, Braco Koren, Janko Ropret, Dušan Kobal, Anita Kralj, Milan Kamnik, Lea Likar, Robi Horvat, Nataša Mihelič, Rudi Miložič, Damjan Zih, Zorica Fingušt Fatur, Damjana Golavšek, Monika in Alenka Heričko, Modrijani, Malibu, Prifarski muzikanti, Štajerskih 7, Frajkinclari, Zreška pomlad, Halgato band, Langa, Čudežna polja, Vesele štajerke, Pajdaši, Rdeči dečki, Dori, Cmok, Crescendo, Folkrola, Završki fantje in številni drugi, ki so zaznamovali naš najstarejši festival.

Nuša DerendaFoto: Stane Sršen
Alfi NipičFoto: Stane Sršen

Tudi tokrat je nastopajoče na velikem festivalskem odru spremljal Big banda RTV Slovenija, dirigentsko paličico pa so na Narečni popevki 2012 v rokah vihteli Lojze Kajnčan, Edvard Holnthaner in Berti Rodošek.

Prireditev je povezoval Jure Ivanušič, ki je prvič na odru festivala stal že leta 2001. Posebej za ta večer znova obudil lik Šašleka, ki je že pred dvanajstimi leti prepričal gledalce in poslušalce Festivala narečnih popevk.

Domen KumerFoto: Stane Sršen
Irena Vrčkovnik in Damjana GolavšekFoto: Stane Sršen

Za vse tiste, ki so Festival narečnih popevk 2012 zamudili, si bo ponovitev prega dela festivala mogoče ogledati na 1. programu TV Slovenija v nedeljo, 30. septembra ob 13.20, drugi del pa bo na sporedu prav tako v nedeljo, 30. septembra ob 17.15 na 1. programu Televizije Slovenija.

V soboto 6. oktobra 2012 pa si bo ob 12.35 na TV Slovenija 2 mogoče ogledati posnetek Festivala narečnih popevk 2012 v celoti.

Na snidenje Narečna popevka 2013 …

Lidija KodričFoto: Stane Sršen
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X