FENS

Festival FeNS vabi vse mlade glasbenike

28. Festival novih skladb

Med 22. in 26. junijem 2023 se bo v Kopru odvil že 28. festival FeNS, na katerem se bodo tudi tokrat predstavili mladi glasbeniki, ki bodo nastopili v šestih starostnih skupinah:

  • Otroški FeNS (do 9 let in 9–11 let),
  • Najstniški FeNS (11–13 let in 13–15 let),
  • Nova scena (15–18 let in 19–29 let).
Lara Carić in Pavle Plahutnik
Zmagovalka FeNSa 2022 Lara Carić in Pavle Plahutnik. Foto: FeNS 2022

Celotna razpisna dokumentacija za 28. FeNS je tukaj. Zadnji rok za prijavo je 17. april 2023.

O festivalu FeNS

Festival FeNS je danes festival avtorskih skladb, na katerem nastopajo mlada grla. Mladi glasbeniki nastopajo v dveh kategorijah, in sicer v kategoriji svetovni hiti in avtorske skladbe, kjer so najboljše na koncu tudi nagrajene. Avtorske skladbe morajo biti sicer originalne, nikoli prej objavljene, izvajane ali predvajane na območju Slovenije.

Festival FeNS se je preoblikoval v samostojni festival iz kategorij Nova scena, Otroški in Najstniški FeNS, ki so bile nekoč v sklopu Melodi morja in sonca (MMS). Leta 2006 so festival preimenovali v Festival novih skladb (kratica FeNS), in sicer z razlogom, da bi bil cilj festivala bolj jasen in širši – predstaviti nove skladbe in ne le nove izvajalce.

Nad festivalom že 28 let bdi Pavle Plahutnik, ki je direktor in umetniški vodja vseh festivalov FeNS, hkrati pa je bil direktor 13 festivalov Melodij morja in sonca, ne nazadnje pa je član več mednarodnih festivalskih žirij v svetovnem združenju festivalov WAF, producent, voditelj in urednik radijskih glasbenih oddaj.

Premnogi znani glasbeniki

FeNS je izstrelil kar nekaj zelo uspešnih glasbenikov, in sicer so tu Eva Černe, Aleksandra Čermelj, Ylenia Zobec, skupina Ultra, Kingston, Tinkara Kovač, Lara Baruca, Polona Furlan, Andraž Hribar, Monika Pučelj, Nude, Botri, Maja Slatinšek, Johnny Bravo, Foxy teens, Nina Virant, Brigita Šuler, skupina Flip, Nino Kozlevčar s skupino 4ever, Eva Boto, Skupina Ultra, skupina Zeus, skupina Voyage, Ajda Stina Turek ter mnogi drugi.

Fens 2022
Festival FeNS je namenjen mladim glasbenikom. Foto: FeNS 2022
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button