FENS

FeNS 2021: 26. mednarodni festival FeNS vabi k sodelovanju

Glasbeni festival FeNS, ki je namenjen mladim glasbenikom, starim tja do 29 let, tudi za leto 2021 odpira svoja vrata. Vse skupaj se bo tokrat odvilo, če ne bo zaradi koronavirusne situacije kakšnih presenečenj, med 24. in 27. junijem v koprski Taverni, festival pa bo razdeljen na kar šest starostnih skupin, od 9 pa vse do 29 let.

V kategoriji avtorske skladbe morajo biti skladbe originalne, nikoli prej objavljene, izvajane ali predvajane v kakršnem koli kontekstu na radiu oziroma televiziji v Republiki Sloveniji.

Kot pravijo v Agenciji Plahutnik, ki bdi nad organizacijo festivala, bo FeNS 2021 potekal od 24. do 27. junija 2021 v šestih starostnih skupinah: Otroški FeNS (do 9 let in 9-11 let), Najstniški FeNS (11-13 in 13-15 let) in Nova scena (15-18 in 19-29 let), vse skupaj pa bo razvrščeno v dve kategoriji, in sicer avtorske skladbe in svetovni hiti.

Festivalska žirija bo s poslušanjem audio in video posnetkov, prispelih do konca razpisnega roka, ocenila skladbe in izvajalce ter naredila predlog za tekmovalni izbor festivala. Ocenila bo tudi izvedbo izvajalcev v živo na dan prireditve, v kolikor bo prireditev izvedena.

Avtorji lahko na razpisu sodelujejo z več skladbami, prijava pa mora, kot pravijo, vsebovati: izpolnjeno prijavnico in podpisi izjave, avdio posnetek skladbe (trajanje avtorske skladbe do največ 3 minute!) ter video posnetek z izvedbo celotne skladbe ‘v živo’ brez prekinitve (home video) v formatu MPG4. Poleg tega je potrebno priložiti še besedilo pesmi v slovenskem in angleškem jeziku, kratko biografijo/CV izvajalca/ke ali skupine, fotografijo (portret) izvajalca/ke ali skupine staro največ 3 mesece, video predstavitev izvajalca/ke ali skupine od 20 do max. 30 sekund (za objave v medijih) ter videospot izbrane skladbe v roku 30 dni od objave o uvrstitvi udeležencev na festival.

Razpisni rok in prijavnina: Vse prijave morajo biti poslane do vključno 19. aprila 2021. Organizator si pridržuje pravico do spremembe roka po lastni presoji. Prijava na festival je brezplačna. Če bo prijavljena skladba izbrana, bo za posamezno izbrano skladbo znašala kotizacija v znesku 110 € (in DDV) v primeru izvedbe v živo, v primeru neizvedbe prireditve v živo pa polovični znesek. Za sodelovanje v obeh kategorijah 150 € (in DDV). V kotizaciji so vključeni organizacijski stroški izvedbe festivala.

Na festivalu bodo podeljene tudi nagrade, in sicer: Plakete za uvrstitve od 1. do 3. mesta v posameznih kategorijah, za najboljše besedilo festivala, za najboljši scenski nastop, za najboljšo interpretacijo v slovenskem in tujem jeziku, za najboljšo kratko video predstavitev, za najboljši home video, za najboljši video spot in posebne nagrade za udeležbo na festivalih: Raspjevanje pahuljice – Mrkonjić grad v BIH, Zvezdićki – Prilep v Makedoniji, Školjkice – Novi Sad, Šareni vokali – Sombor, Ta se pesma ljubav zove v Kikindi v Srbiji, Čarobna frula v Zagrebu Hrvaška, Zlate iskrice v Varni (Bolgarija), Star to born – Budimpešta (Madžarska) in Golden stars rain (Vladimir, Rusija). Najboljši izvajalec celotnega festivala bo prejel nagrado Grand Prix FeNS in nagrado mednarodnega združenja WAF. V kolikor festival ne bo izveden v živo, bodo vsem nagrajencem nagrade poslali po pošti.

Vse dodatne informacije dobite na www.festivalfens.si ali po e-mailu [email protected].

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button