EVROVIZIJA

Evrovizijska časovnica za Kijev

Skrbi in ugibanj ni več. Evrovizijski izbor bo zagotovo v Kijev. Tako so namreč potrdili tudi na decembrskem srečanju zveze EBU v švicarski Lozani. Po kar nekaj začetnih težavah se zdi, da so se vsi skupaj vendarli uskladili, tako da se sedaj posvečajo organizaciji.

ESC izbor bo potekal v mednarodnem razstaviščnem centru.Foto: NTU

Ukrajinska nacionalna televizija NTU je krepko zavihala rokave, tako da lahko – če ne bo večjih presenečenj –kaj kmalu pričakujemo že prve rezultate. Neuradna evrovizijska časovnica naj bi bila tako za pomembne datume sledeča …

Še pred zaključkom leta naj bi predstavili logotip, temo ter slogan novega glasbenega izbora, prav tako bodo sporočili uradnega prodajalca vstopnic.

Jon Ola Sand, evrovizijski nadzornik.Foto: Alesh Maatko

V januarju 2017 lahko pričakujemo prodajo evrovizijskih vstopnic, v Kijevu pa se bo srečala Referenčna skupina, ne nazadnje pa bo potekala še predaja evrovizijskega ključa in žrebanje vrstnega reda, in sicer katera država bo nastopila v katerem predizboru. Marca se bodo v Kijevu srečali predstavniki delegacij, kjer bodo pregledali vse pesmi in se seznanili s potekom Pesmi Evrovizije 2017.

Glasbeni izbor bo potekal, kot je že znano, 9. maja (prvi predizbor), 11. maja (drugi predizbor) ter 13. maja veliki finale. Uradna otvoritev Pesmi Evrovizije pa bo 7. maja.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X