EVROVIZIJA

Evrovizijo 2018 bo gostila Lizbona

Vsaj tako je zaokrožila novica po svetovnem spletu, in sicer kaj kmalu po prvi evrovizijski portugalski zmagi. A Daniel Duesdado, direktor portugalske televizije (gostiteljice Pesmi Evrovizije 2018) pravi, da odločitev še ni znana, saj želijo preučiti vse možnosti.

Evrovizija 2018 bo, kot kaže, v Lizboni.Foto: eurovisionworld.com

Organizacija izbora bo velik zalogaj

Vsekakor bo to za portugalsko televizijo RTP, ki je imela letos največji
delež gledanosti (23 % delež in več kot milijon in štiristo tisoč
gledalcev) velik zalog, saj recimo njihov letni proračun za 2017 znaša
235,8 milijonov evrov. A glede na to, da je to njihova prva zmaga, je želja po organizaciji in gostoljubnosti toliko večja, tako da menimo, da ni skrbi o izvedbi, ravno obratno. Pripravili bodo izjemen šov!

Po našem mnenju bo Pesem Evrovizije 2018 skoraj zagotovo v Lizboni, in sicer v Areni Meo, ki sprejeme do dvajset tisoč obiskovalcev. Lizbona ima namreč vso potrebno infrastrukturo, hotele in vse kar je potrebno za nemoten potek glasbenega tekmovanje, ne nazadnje pa gre za izjemno promocijo, saj bo Evrovizija v tej državi organizirana prvič. In ravno tukaj direktor televizije RTP dodaja, da bodo naredili Evrovizijo 2018 kar se da spektakularno, seveda s čim manjšimi možnimi stroški. Že sedaj se govori o znesku okrog dvajsetih milijonih evrov oziroma, da naj bi bil ta znesek podoben Evroviziji, organizirani v švedskem Malmöju leta 2013 (triindvajset milijonov evrov). Toliko evrov (23 mio €) naj bi porabili tudi v ukrajinskem Kijevu za ESC 2017 …

Bo v Areni Meo potekala Pesem Evrovizije 2018?Foto: Eve Livesey
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button