EVROVIZIJA

Evrosong 2014: Danska postala uradna gostiteljica Evrovizije

Čeprav se je letošnji izbor za Pesem Evrovizije komaj končal, se organizatorji naslednjega panevropskega dogodka že odločajo, katero dansko mesto in objekt bo sprejelo več tisoč zabave željnih obiskovalcev.

Eurovision 2014Foto: Zajem zaslonske slike

Po nekaterih informacijah naj bi vlogo gostitelja prevzela danska prestolnica København. Izbor bo, kot je že odločila zveza EBU, potekal 13., 15. in 17. maja 2014. Danci prav tako razmišljajo, da bi bil za velik spektakel najprimernejši nogometni stadion Parken, vendar ne bi izkoristili njegove celotne površine, saj se je pred 12 leti ta način izkazal za zelo kaotičnega, vsepovsod je mrgolelo ljudi in še med nastopi v drugi polovici večera so se udeleženci sprehajali med sedeži in iskali pravega. 

Pred dnevi sta danska televizija DR in Evropska radiodifuzna zveza EBU podpisali pogodbo, s katero je danska nacionalka postala uradna gostiteljica prihodnjega evrovizijskega izbora. Nadvse zanimivo pa je, da se je le nekaj trenutkov po zmagi danske pevke Emmelie de Forest pred dvorano in novinarskim središčem pojavil velikanski napis “Vidimo se na ESC na Danskem 2014, le 14 km od tod“. Kdo ga je postavil in kako je vedel, da bo Danska res zmagala? Mi verjamemo, da naključij ni. Pa vi?

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button