Popevka 2023

09sep20:0021:30Popevka 2023FESTIVALSKI VEČER

Popevka 2023

Podrobnosti

Slovenska Popevka letos obeležuje 61. obletnico. Festival je bil prvič prirejen leta 1962 v festivalni dvorani na Bledu. Tam je pred 61 leti slavil Stane Mancini s pesmijo Mandolina.

Na Popevki 2023, ki bo 9. septembra 2023, v studiu 1 Televizije Slovenija, bo nastopilo kar nekaj znanih in uveljavljenih imen slovenske glasbene scene ter tudi nekaj nekdanjih zmagovalcev Popevke, vse skupaj pa bosta gostili glasbenici Helena Blagne in Raiven. 

Tekmovalni del

Strokovna komisija je med 101 prijavljeno skladbo izbrala 12 skladb, ki bodo 9. septembra nastopile na festivalu Popevka 2023. V strokovni komisiji za letošnji festival so sodelovali: Mia Guček, zmagovalka Popevke 2022 ter profesorica klasične glasbe in klavirja, Anja Rupel, pevka in glasbena urednica na Prvem programu Radia Slovenija, Gašper Salobir, akademski glasbenik in dirigent ter Gregor Stermecki, glasbeni urednik na Radiu Maribor. Vrstni red nastopajočih je sledeč:

1. Anika Horvat: Na polno
2. Canegatto: Nekaj lahkega
3. Kataya: Ko vidiš me srečno
4. Baba’n’dica: Vodana
5. Manouche: Čas nazaj si zavrtiva
6. Sara Lamprečnik: Ob svitu
7. Nina Grilc: Ni isto
8. Alex Volasko: Oda Ljubljanskemu gradu
9. Nino Ošlak: Med nama
10. Eva Hren: Kako zveni pomlad
11. Parvani Violet: Plamen
12. Oto Pestner: Spomin na te

Šov program

Šov program tokrat ne bo nostalgično obarvan, ampak bo usmerjen v prihodnost. Med drugim bo Raiven prvič po zmagi na Popevki leta 2021 predstavila svojo novo avtorsko skladbo, morda pa se nam obeta še kakšno presenečenje.

Podelitev nagrad

Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Skladba, ki bo prejela največje število glasov po telefonskem glasovanju, pa bo prejela veliko nagrado občinstva in postala popevka leta 2023.

Dogajanje spremljamo v ŽIVO tukaj.

Back to top button