Otroška Evrovizija

16nov16:0019:00Otroška EvrovizijaFINALNI IZBOR 202416:00 - 19:00 Stadion Caja Mágica, Madrid, Španija

Podrobnosti

Čeravno je po francoski zmagi na Otroški Evroviziji 2023 že kazalo, da bo Francija znova gostila evrovizijsko tekmovanje za mlada grla, se to ne bo zgodilo. EBU in španska radiotelevizija RTVE sta namreč sporočili, da bo 22. Otroška Evrovizija potekala v Španiji. Španska nacionalna javna radiotelevizija Radiotelevisión Española (RTVE) bo tako prvič v zgodovini tega tekmovanja gostiteljica, potem ko je lani v Nici zasedla drugo mesto. Na tekmovanju je leta 2023 sicer zmagala Francozinja Zoe Clauzure s pesmijo Coeur. A glede na to, da so v Franciji letos že Olimpijske igre bi bila Otroška Evrovizija, kot kaže, prevelik (finančni) zalogaj.

Zakaj Španija?

Pravila tekmovanja za Otroško Evrovizijo (JESC) ne zahtevajo, da zmagovalna televizijska hiša organizira tekmovanje naslednje leto, kot je to v primeru (odrasle) Pesmi Evrovizije. Francoska televizija se je tako odločila, da bo – kot to dopuščajo pravila – predala organizacijo tekmovanja za Otroško Evroviziji 2024.

Izbor tokrat v soboto

Španska radiotelevizija RTVE je medtem že sporočila, da bo tekmovanje Junior Eurovision Song Contest 2024 (Otroška Evrovizija 2024) potekalo v soboto, 16. novembra, na stadionu Caja Mágica v Madridu. Podrobnosti (tako o voditeljih, glasbenih gostih kot tudi o tekmovalcih) bodo sporočili v naslednjih tednih oziroma mesecih.

Brez RTV SLO

RTV Slovenija je na Otroški Evroviziji sodelovala dvakrat, in sicer leta 2014, ko smo z Ulo Ložar najprej zasedli 12. mesto in leta 2015, ko smo z Lino Kuduzovič osvojili tretje mesto. Nacionalna televizija zaradi finančnih stroškov zaenkrat ne razmišlja o povratku na to glasbeno tekmovanje.

Predviden čas

16. 11. 2024 16:00 - 19:00

Lokacija

Stadion Caja Mágica, Madrid, Španija

Other Events
Back to top button