julij, 2022

09jul21:0023:00Festival MMS 2022FESTIVALSKI VEČER21:00 - 23:00

MMS 2017 nagrada

Podrobnosti

Kdo bo zmagovalec 41. festivala Melodije morja in sonca? Čigavo pesem si bomo največkrat zavrteli to poletje? Odgovor na obe vprašanji bomo dobili v soboto, 9. julija zvečer, ko bodo Amfiteater Avditorija Portorož napolnile nove poletne melodije.

Trije voditelji

»Melodije morja in sonca so od nekdaj festival, ki odpira vrata poletju, festival, ki je prežet z morskim duhom, poln dobre volje in čarobne energije. Letos se nam obeta 12 novih skladb, zelo dober šov program v družbi Iztoka Gustinčiča in Tomaža Klepača, predvsem pa sproščen večer, ki obljubi tudi nekaj presenečenj. Kot vedno sem navdušena in polna pričakovanj, festivalu seveda želim vse dobro, predvsem pa, da bi tudi letos rodil dobro poletno uspešnico, ki jo bomo še dolgo poslušali,« nam je pred festivalom zaupala Lorella Flego, ki bo skozi festivalski večer poletnih melodij popeljala občinstvo v Avditoriju Portorož ter pred radijskimi in televizijskimi sprejemniki.

Sicer Klepač in Gustinčič ne bosta stala prvič na tem festivalskem odru, saj sta se leta 2015 predstavila v tekmovalnem delu s pesmijo Malo za hec, malo zares, s katero sta osvojila drugo mesto. Leta 2017 pa sta s skladbo Moje oči zasedla peto mesto. Gustinčič je pred tem še trikrat nastopil s skupino Sons, in sicer 2006, 2007 in še 2009. V voditeljski vlogi, kjer se lahko pričakuje marsikaj, pa se bosta preizkusila prvič.

Ducat glasbenikov

Na letošnjem, 41. festivalu Melodije morja in sonca, ki nastaja v sodelovanju Avditorija Portorož, Občine Piran in RTV Slovenija se bo ob spremljavi festivalskega benda v živo predstavilo 12 tekmovalnih pesmi (po vrstnem redu nastopa na festivalu):

1. Anika in Tinkara: Do roba in še čez

2. San Di Ego: Človek mora imeti sanje

3. Tosca Beat: Colori della natura

4. Isaac Palma: Zdaj je čas

5. Nina Lampret: Modrina

6. Moya: Luna

7. Nuša Derenda: Valček

8. Radar: Moje meje

9. Ninnay: Nočem tja

10. BosaZnova: Želje

11. Žiga Jan: V laseh polno imaš soli

12. Mia Guček: Adrenalin

Festivalske nagrade

Tako kot vsako leto bodo tudi na letošnjem festivalu podeljene naslednje nagrade, in sicer Velika nagrada Melodij morja in sonca 2022, nagrade strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti in nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja. Zmagovalca Velike nagrade MMS pa bodo določili glasovi strokovne žirije, izbranih radijskih postaj, javnosti s telefonskim glasovanjem in občinstva v Avditoriju.

Podrobnosti najdete TUKAJ.

Čas

(SOB) 21:00 - 23:00

Lokacija

Amfiteater Avditorij Portorož

Senčna pot 8 A, 6320 Portorož

Organizator

Avditorij Portorož

Back to top button
X