EMA

Eva Boto: Leto 2012 je bilo moje leto

Čeprav je Eva Boto na začetku lanskega leta z Janom Plestenjakom predstavila pesem To leto bo moje, verjetno ni pričakovala, kaj vse ji bo slednje prineslo.

Eva Boto: Evrovizija je bila čudovita izkušnja.Foto: Alesh Maatko
Eva Boto na ESC odru v Bakuju.Foto: Alesh Maatko

Po zmagi v šovu Misija Evrovizija 2012, kjer si je s skladbo Verjamem zagotovila tudi nastop evrovizijskem Bakuju, je mlada Korošica Eva Boto z velikimi koraki stopila v svet glasbe.

To leto 2012 je bilo res moje leto! Toliko lepega se je zgodilo, da si želim, da bi tako bilo vsako leto. V spominu mi bo ostalo zelo veliko stvari in zagotovo si bom najbolj zapomnila nastop v Bakuju, na Izboru za pesem Evrovizije. Pravzaprav pa si sploh ne morem predstavljati, da bo februarja že eno leto od zmage na Misiji Evrovizija, ki bo prav tako pustila pečat v mojem življenju,” je povedala 17-letnica in dodala, da je evrovizijska izkušnja zelo pozitivno vplivala na njeno kariero.

S tem sem lahko naredila korak več in zdaj na podlagi vsega tega gradim sama sebe, svojo prihodnost v glasbi. Lahko rečem, da je bil sam nastop na Izboru za pesem Evrovizije moja najlepša dosedanja izkušnja, sem pa v nestrpnem pričakovanju, da se zgodi še kaj več,” nam je zaupala glasbenica, o kateri bomo v prihodnje – zaradi številnih načrtov – še veliko slišali.

Eva Boto in Jan PlestenjakFoto: Alesh Maatko

Poleg evrovizijskega nastopa pa je Eva minulo leto pridobila tudi druge glasbene izkušnje: “Moje preteklo leto je zaznamoval tudi duet z Janom Plestenjakom, s katerim sem predstavila pesem To leto bo moje. Pa še res je bilo (smeh)! V veliko čast mi je bilo, da sem lahko posnela pesem z enim izmed najboljših glasbenikov v Sloveniji.

Poleti je Eva nastopila na festivalu Melodije morja in sonca ter s skladbo Dvigni mi krila osvojila drugo mesto, leto pa je pevka iz Šentjanža pri Dravogradu sklenila s še enim sodelovanjem, in sicer z Žanom Serčičem. Mlada glasbenika sta skupaj zapela priredbo skladbe Silvestrski poljub in zanjo v središču Ljubljane posnela tudi praznično obarvan videospot.

Eva Boto na festivalu Melodije morja in sonca.Foto: Alesh Maatko

Običajno tiste skrite želje zadržim v sebi, ker se mi včasih zazdi,
da se mi tisto, kar si resnično želim in ne povem nikomur, potem res
uresniči. Moji podrobni načrti bodo tako še nekaj časa ostali skrivnost.
Povem pa lahko, da čez dve leti načrtujem študij glasbe. Za letošnje
leto si sicer resnično želim, da bi bilo vsaj približno tako uspešno kot
lansko ter da bi me ljudje tudi v prihodnosti še naprej podpirali in mi zaupali.

Eva Boto

Po vse prej kor dolgočasnem letu, ki je minilo, pa Eva Boto niti v prihodnosti ne namerava počivati. Pred kratkim je namreč presenetila z novico, da bomo kaj kmalu lahko slišali njeno novo skladbo. “Tako je, z ekipo pripravljamo novo pesem, ki bo v hitrejših ritmih. Sama skladba govori o navihani ljubezni, ki je polna mladosti in igrivosti. Je zelo pozitivno predstavljena zgodba najstniške zaljubljenosti. Slišali pa jo boste lahko že 30. januarja, ko jo bom premierno tudi predstavila skupaj s svojim prvim videospotom. Jaz že komaj čakam, da jo ljudje slišijo (smeh),” je razložila in dodala, da ima še nekatere druge načrte. A glede podrobnosti, vsaj za zdaj, ostaja bolj skrivnostna, razen tega, da načrtuje tudi izid svoje prve zgoščenke …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X