ZABAVNO & DRUŽABNO

Eva Boto in Žan Serčič s poljubom pritegnila pozornost

V predprazničnem duhu so na IPF-u pripravili lestvico največkrat predvajanih božičnih in prazničnih slovenskih skladb, na kateri je prvo mesto zasedla Bela snežinka Ansambla Veter. Drugo mesto je pripadlo Rok ‘n’ Bandu s skladbo Novo leto, tretje pa Pop Designovi uspešnici Na božično noč.

Žan Serčič in Eva Boto v zgodbi Silvestrski poljub.Foto: YouTube / Odlomek iz spota Silvestrski poljub

Absolutni zmagovalec med 100 največkrat predvajanimi praznično obarvanimi skladbami pa je hit Na božično noč, ki se je na lestvico vpisal s kar šestimi različnimi izvajalci.

Takoj za petami jima sledi Silvestrski poljub v izvedbah Eve Boto in Žana Serčiča (4. mesto), ki sta, kot kaže, prehitela Alfija Nipiča (5. mesto). Izjemno priljubljenost skladbe Bela snežinka potrjuje tudi njeno šesto mesto, tokrat v izvedbi Božičnega zborčka. Bela snežinka se na lestvici pojavi še v izvedbah Domna Kumra in Natalije Verboten ter Bepopa.

Alfi NipičFoto: Alesh Maatko

Lestvica največkrat predvajanih božično-prazničnih pesmi temeljni na
podatkih predvajanj slovenskih radijskih postaj za december 2012.

Najuspešnejši glasbeni zasedbi sta Ansambel Modrijani in Božični zborček, vsak s po štirimi skladbami, med samostojnimi izvajalci pa Oto Pestner in Miran Rudan (prav tako vsak s po štirimi skladbami). Saša Lendero in Natalija Verboten sta vsaka s tremi skladbami najuspešnejši ženski izvajalki.

Helena Blagne je s skladbo V beli božični noči na 7. mestu.Foto: Alesh Maatko
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X