EVROVIZIJA

ESC teorije zarote so neuničljive

Evrovizija, kot jo imamo radi – totalna nepredvidljivost končnih rezultatov. Vsi, ki se imamo za strokovnjake in nastopamo v medijih, radi poskušamo dajati čim bolj enostavne odgovore. In najlažje je kriviti razne teorije zarote pa lobije od prostozidarjev naprej.

Maraaya je Sloveniji pripela težko zaželeno finale.Foto: Alesh Maatko

Letos so se spet pojavile podobne teorije o ruskih sosedah (Jan Feddersen, taz, Berlin), ampak empirični pregled pokaže, da so se od petih ruskih sosed v finale uvrstile samo tri. Podobno je z znamenitim skandinavskim lobijem (Tomaž Mihelič) – od petih nordijskih držav sta v finalu samo Švedska in Norveška (in obe sta bili med velikimi favoriti). Največji uspeh v polfinalu so tokrat požele baltske države – vse tri v finalu. Dobro je šlo tudi nekdanjim jugoslovanskim državam – od štirih sodelujočih so v finalu tri, spodletelo je le Makedoniji. Kakšno leto se je zgodilo, da se v finale ni uvrstila nobena ali samo ena. 

Ampak teorije zarote so neuničljive in prihodnje leto bomo spet razpredali o ruskih, skandinavskih, balkanskih in vseh drugih mafijah. Neumnosti!

Črna gora se je letos uvrstila v veliki finale.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button