TORINO 2022

ESC 2022: Oscar Zia bo vodil največji izbor, Melodifestival 2022

Švedska nacionalna televizija SVT, da se njihov nacionalni izbor vrača v vsej svoji veličini. Vse skupaj se bo začelo 5. februarja v Malmöju, veliki finale pa bo 12. marca, tako kot vedno, v Stockholmu. Voditeljske niti bo imel tokrat v rokah glasbenik Oscar Zia, ki je leta 2016 na tem izboru sodeloval s pesmijo Human. Na koncu je bil drugi.

Oscar Zia je na Švedskem še kako znano ime, saj je še kako vpet v svet glasbe, ne nazadnje pa tudi Melodifestivala, kjer mu je leta 2016 zmaga ušla za las. Takrat je sicer osvojil stroko, a je bil Frans (If I Were Sorry) močnejši na telefonskem glasovanju. Vodil je tudi enega izmed predizborov 2021, in sicer drugi predizbor, skupaj z Anis Don Demina in Christerjem Björkmanom.

Če bo vse po sreči in če ne bo epidemioloških omejitev bo šest izborov Melodifestival potekalo po celi Švedski. Vse skupaj se bo začelo 5. februarja (Malmö), nato sledi Göteborg, Linköping in še Lidköping.  5. marca bo tukaj še t. i. druga priložnost (Örnsköldsvik). Za piko na i pa sledi še finalno dejanje, 12. marca v Stockholmu.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X