EVROVIZIJA

ESC 2021: Švedska, Norveška, Finska in Estonija z novim izborom

Če imamo na eni strani deset držav (Azerbajdžan, Belgija, Bolgarija, Gruzija, Grčija, Izrael, Španija, Švica, Nizozemska in Ukrajina), ki so potrdile, da jih bo na ESC 2021 zastopal isti predstavnik, kot je bil izbran za ESC 2020, so se štiri države že odločile, da bodo dale priložnost novemu predstavniku, in sicer skozi priljubljene nac. izbore.

Foto: Fotolia

Švedska bo novega predstavnika izbrala preko izbora Melodifestivalen 2021, Estonija preko Eesti Laul 2021, Finska skozi UMK 2020 in ne nazadnje je tu še Norveška, ki bo stavila na Melodi Grand Prix 2021. Prav tako je sodelovanje na ESC 2021 potrdila naša južna soseda Hrvaška, ki pa še ni sporočila, kako bodo izbrali novega predstavnika.

26 preostalih držav, med njimi tudi Slovenija, pa odločitve za ESC 2021 do tega trenutka še niso sporočile!

Evrovizijski zmagovalci skozi čas …Foto: Alesh Maatko

Zadnja leta je ključni mejnik v evrovizijskem koledarju 1. september, kar pomeni, da se lahko teoretično vsaka skladba, ki je komercialno objavljena po tem datumu šteje kot potencialna pesem za naslednji evrovizijski izbor. Tako bo veljalo tudi za ESC 2021.

Poleg tega imamo tu še nekaj držav, katerih usoda je zaenkrat neznana. Madžarska in Črna gora sta se odločili, da na ESC 2020 ne bosta sodelovali. Kakšna odločitev bo padla za 2021 še ni znano. Mnogi pričakujejo, da se bosta obe državi vrnili.

Seveda ne smemo pozabiti še na Slovaško, Bosno in Hercegovino, Andoro, Luksemburg, Monako, Turčijo in Maroko, ki so že sodelovale na Pesmi Evroviziji, a zadnja leta iz takšnih in drugačnih razlogov zavračajo nastop …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X