EVROVIZIJA

ESC 2021: Stavnice nam znova niso naklonjene; adijo finale, ali pač ne?

Slovenski evrovizijski predstavnici 2021, Ani Soklič, na evrovizijskih stavnicah ne kaže najbolje, saj se na njih s pesmijo Amen uvršča prav na dno. Še več, v prvem predizboru nam taiste stavnice napoveduje zadnje mesto, čeprav so na drugi strani, predvsem na družbenih omrežjih, komentatorji vse bolj glasni, da je naš Amen še kako podcenjen.

Bo Ana Soklič na koncu presenetila?Foto: Adrian Pregelj

Kako se bo na koncu vse skupaj razpletlo bomo videli 18. maja, ko bo Ana Soklič stopila na ESC oder in kot druga po vrsti odpela Amen. Če pogledamo vse 16 držav iz prvega izbora nam je jasno, da je manevrskega prostora malo, tako da bodo odločale malenkosti, predvsem pa bo vse skupaj še kako premešala stroka, kar se je recimo zgodilo na ESC 2019 pri Tamari Todevski, ki je presenetljivo prepričala stroko. Skratka, čeprav smo zaenkrat med zadnjimi, še zdaleč ni še nič odločeno!

Evrovizijske stavnice 2021 na dan 03-04-2021.Foto: eurovisionworld.com

Boj za najboljša mesta

Za tem, ko so bile izbrane in predstavljene vse pesmi, so se tudi pozicije na stavniceah še kako premešale. Če so še pred tedni, ko niso bile znane pesmi, prva tri mesta zasedale Islandija, Litva in Švedska, je bilo po 15. marcu, vse drugače.

Na prvo mesto je skočila Malta, ki je tam še danes. Sledi ji Švica, ki je bila celo nekaj dni prav tako prva. Na tretjem mestu pa je Francija. Tem trem državam se vsaj zadnje dni napoveduje TOP 3. Malta celo iz dneva v dan nežno povečuje prednost, a ji Švica in Francija dihata za ovratnik.

V prvem predizboru, 18. maja 2021, bo na oder prva stopila Litva, nato pa ji sledijo: Slovenija,
Rusija, Švedska, Avstralija, Severna Makedonija, Irska, Ciper,
Norveška, Hrvaška, Belgija, Izrael, Romunija, Azerbajdžan, Ukrajina in
Malta. Stavnice na dan 03-04-2021 napovedujejo, da se bodo v finale uvrstile: Malta, Švedska, Litva, Ciper, Norveška, Azerbajdžan, Rusija, Romunija, Ukrajina in še Hrvaška. Sloveniji se napoveduje, vsaj zaenkrat, zadnje mesto!

V drugem predizboru, 20. maja 2021, pa se bo predstavilo 17 držav. Kot
prva bo na oder stopil San Marino, nato pa sledijo naslednje države:
Estonija, Češka, Grčija, Avstrija, Poljska, Moldavija, Islandija,
Srbija, Gruzija, Albanija, Portugalska, Bolgarija, Finska, Latvija,
Švica in še Danska. Stavnice na dan 03-04-2021 napovedujejo, da se bodo v finale uvrstile: Švica, Bolgarija, Finska, Islandija, San Marino, Grčija, Moldavija, Danska, Portugalska in še Avstrija.

Glede na to, da se predvidoma 8. maja v Areni Ahoy začnejo prve vaje, bomo na naši strani Evrovizija.com vsako soboto preverili aktualno stanje na stavnicah in tako spremljali vse spremembe, ki se bodo zgodile do 18., 20. in 22. maja 2021.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button