ROTTERDAM 2020

ESC 2020: Tako minimalističen bo evrovizijski oder v Rotterdamu

Gostitelji Pesmi Evrovizije 2020 so predstavili še za mnoge najpomembnejšo stvar izbora, scenografijo glasbenega odra, na katerem se bo predstavilo 41 sodelujočih držav, med katerimi bo tudi Slovenija. Oder sledi sloganu Odpri se, ne nazadnje pa predstavlja tipično nizozemsko ravno pokrajino, poleg tega pa se Zelena soba znova vrača v dvorano.

Oder za ESC 2020 je zasnoval Florian Wieder.Foto: NPO/AVROTROS/NOS

Zasnova odra je inovativna, skromna in hkrati funkcionalno pametna. Tako lahko za vsakega od 41 sodelujočih ESC predstavnikov ustvarimo povsem drugačno obliko, tako da bodo na koncu vsi enakovredni.

Sietse Bakker,
izvršni producent ESC 2020

Na razpisu za novi oder so sodelovali tako nizozemski kot tuji oblikovalci, med katerimi je bil tudi Florian Wieder, ki je znova prepričal. “Zasnova prikazuje povezavo med nebom, morjem in deželo. Tloris odra je navdihnjen s kanali in mostovi, ki povezujejo deželo oziroma zemljo in vodo na Nizozemskem. S to zasnovo in obliko želimo umetnike čim bolj približati občinstvu,” je vse skupaj opisal Florian Wieder, ki je med drugim pripravil scenografijo za pretekle tri evrovizijske odre oziroma izbore.

Kje točno bo ‘zelena soba’ po videni scenografiji še ni znano.Foto: NPO/AVROTROS/NOS
Navdušile so me edinstvene značilnosti nizozemskega oblikovanja, pravi Florian.Foto: NPO/AVROTROS/NOS
Kar se mene tiče, je to novo poglavje scenografije, še pove oblikovalec odra.Foto: NPO/AVROTROS/NOS
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button