EVROVIZIJA

ESC 2019: Stavnice: Rusiji se zmaga vse bolj izmika, naskok Slovenije

Po štirinajstih dnevih je znova napočil čas, da preletimo prljubljene stavnice, na katerih še vedno kraljuje Nizozemska, ki letos stavi na simpatičnega mladeniča Duncana Laurenceja (Arcade). Švica (Luca Hänni – She Got Me) je na drugem mestu izpodrinila Rusijo (Sergey Lazarev – Scream), četrta Italija pa je za eno mesto prehitela Švedsko.

Stanje priljubljenih ESC stavnic: 10. marec 201924. marec 20197. april 201921. april 2019
TOP10 po mnenju stavnicah (prvi predizbor).Foto: eurovisionworld.com

In kje je Slovenija? Naša predstavnika Zala Kralj & Gašper Šantl
sta, če pogledamo stavnice za vse sodelujoče države, v tem obdobju napredovala za eno mesto. Če sta bila pred štirnajstimi dnevi in še prej na 13. mestu, sta tokrat na 12. mestu, torej korak bližje najboljšim deset. In kako sta naša predstavnika kotirala na stavnicah od vsega začetka? Na začetku (od 7. januarja dalje) sta bila okrog 30. mesta, 11. februarja pa sta bila Zala in Gašper na 38. mestu, kar je bil najslabši rezultat. Od takrat dalje je šlo samo še navzgor, saj sta napredovala iz dneva v dan, tako da sta od 31. marca dalje na odličnem 12. mestu.

Kaj pa prvi in drugi predizbor? Če pogledamo prvi predizbor (14.
maj 2019), kjer nastopa Slovenija, naj bi se po napovedih v finale
uvrstile (v naslednjem vrstnem redu): Ciper, Grčija, Islandija, Slovenija, Madžarska, Estonija, Belgija, Češka, Avstralija in Portugalska.

Kaj pa drugi predizbor
(16. maj 2019)? Stavnice napoveduje finale (v naslednjem vrstnem redu): Nizozemski, Švedski, Rusiji, Švici, Azerbajdžanu, Malti, Armeniji, Norveški, Danski in Albaniji.

Na stavnicah še vedno kraljuje Nizozemska, Slovenija je na 12. mestu.Foto: eurovisionworld.com
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button