EVROVIZIJA

ESC 2018: Belgija je izbrala prva; v Lizbono potuje Laura Groeseneken

Belgija ima dve javni televiziji, in sicer VRT, ki bo evrovizijskega predstavnika izbrala za leto 2018 ter RTBF, ki je to dolžnost izpolnila za leto 2017. Televizija VRT je tako, kot kaže, že pohitela, saj so se odločili, da svoje upe za ESC 2018 polagajo na Lauro Groeseneken, ki so jo javnosti predstavili v televizijskem šovu Van Gils & Gasten …

S katero pesmijo se bo predstavila Laura bo znano v naslednjih tednih …Foto: VRT/Bas Bogaerts

Glasbenica, ki je med drugim zaposlena v priznani trgovski verigi Ikea, med drugim igra še klavir, svojo samostojno glasbeno kariero pa ustvarja pod umetniškim imenov Sennek. Poleg ljubezni do glasbe pa obožuje že belgijsko modo in skandinavsko oblikovanje.

Pevka Laura Groeseneken, ki prihaja iz mesta Leuven, se je rodila leta 1990. V svoji glasbeni karieri se je izkazala kot pevka in kot besedilopiska, sodelovala pa je v različnih glasbenih projektih, med drugim tudi ob 50. obletnici filmov o najbolj slavnem britanskem agentu 007. Pevka sicer že tri leta sodeluje z Ozarkom Henryijem, skupaj pa ste nastopila na nekaterih največjih belgijskih festivalih, vključno s festivalom Rock Werchter, ki poteka vsako leto julija v Belgiji.

V Kijevu je Belgija s pevko Blanche zasedla četrto mesto.Foto: Andres Putting
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button