EVROVIZIJA

ESC 2017: Kijev, Dnipro in Odessa v igri za evrovizijsko mesto 2017

Prva odločitev je padla! Organizacijski komite, ki ga sestavljajo predstavniki ukrajinskih ministrstev ter predstavniki ukrajinske nacionalne televizije NTU se je odločil, da trem prijavljenim mestom prižgejo zeleno luč za nova pogajanja in predstavitve …

Za evrovizijsko mesto 2017 se borijo tri ukrajinska mesta …Foto: 1tv.com.ua

Na javno povabilo ukrajinske nacionalne televizije NTU, ki bo prihodnje leto organizirala Pesem Evrovizije 2017, se je pred kratkim odzvalo šest mest, in sicer Dnipro, Kharkiv, Kherson, Kijev, Lviv ter Odessa. Po posebni televizijski oddaji ‘Bitka za mesto’, kjer so se vsi kandidati predstavili zainteresirani javnosti, se je organizacijski komite odločil, da Kijev, Dnipro in Odessa ostajajo v igri, ostala tri mesta pa niso več aktualna.

Evropska zveza radiotelevizij EBU bo v naslednjih dneh (skupaj s predstavniki NTU) obiskala vsa ta tri izbrana mesta, nato pa bo predvidoma do 1. avgusta 2016 padla skupna odločitev, kje bo prihodnje leto evrovizijski izbor. Takrat bo tudi znano, kdaj bo potekalo 62. tekmovanje za Pesem Evrovizije, saj se v javnosti pojavlja še en datum, in sicer 23., 25. in 27. maj 2017. Namreč trenutni predlagani datumi 9., 11. in 13. maj 2017 naj ne bi bili po godu zvezi EBU, predvsem zaradi mednarodnih športnih dogodkov in lige prvakov. 18. maja pa je v Ukrajini Dan spomina na žrtve genocida nad krimskimi Tatari. Tako se zdi edini logični datum zadnji vikend v maju, s tem pa bi Ukrajina pridobila še kakšen dodaten dan za samo organizacijo, saj jih čaka še veliko dela … Kakor koli, več bo znanega ob razglasitvi evrovizijskega mesta 2017. Menda bo to znano že 27. julija.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X