EVROVIZIJA

ESC 2014: Slovenija bo nastopila v II. predizboru

Tako so odločili na žrebanju vrstnega reda, ki je danes potekalo v Københavnu. Da bi naredili žrebanje še bolj zanimivo, so namreč 30 sodelujočih držav razdelili v šest posod. Slovenija je bila v prvi posodi, skupaj z Albanijo, Makedonijo, Črno goro in Švico.

Foto: Eurovision.tv / Zajem zaslonske slike

Države so pred žrebanjem razdelili v šest različnih posod, in sicer glede na to, da se čim bolj izognejo številnim govoricam o takoimenovanem sosedskem glasovanju. Švedsko in Norveško pa so že pred časom – prav tako z žrebanjem – razdelili v prvi oziroma drugi predizbor, predvsem zaradi enakomerne porazdelitve vstopnic in velikega evrovizijskega zanimanja v teh državah. Upoštevali so tudi željo Izraela, in sicer da bi nastopili v drugem predizboru, saj je ravno 6. maj njihov državni nacionalni prazniki.

Poglejmo si, kako so pred žrebanjem razdelili države v šest skupin:

1. Albanija, Makedonija, Črna Gora, Slovenija in Švica
2. Estonija, Finska, Islandija, Latvija in Litva
3. Azerbajdžan, Belorusija, Gruzija, Rusija in Ukrajina
4. Armenija, Belgija, Grčija, Irska in Nizozemska
5. Avstrija, Madžarska, Poljska in San Marino
6. Malta, Moldavija, Portugalska in Romunija

Žrebanje vrstnega reda za Evrosong 2014.Foto: Eurovision.tv / Zajem zaslonske slike

Iz vsakega predizbora se bo v veliki finale, ki bo potekal 10. maja v industrijski dvorani B&W Hallern, uvrstilo po deset izvajalcev. Skupaj se bo tako predstavilo 26 tekmovalcev. Spomnimo, da imajo v velikem finalu že zagotovljeno mesto države iz družine velikih pet ter lanskoletna zmagovalna država.

V prvem evrovizijskem predizboru, 6. maja 2014, se bodo predstavile naslednje države: Švedska, Albanija, Islandija, Rusija, Latvija, Azerbajdžan, Armenija, Estonija, Belgija, Madžarska, Moldavija, Črna gora, San Marino, Portugalska, Ukrajina in Nizozemska.

V drugem evrovizijskem predizboru, 8. maja 2014, pa bodo nastopile: Norveška, Izrael, Gruzija, Avstrija, Litva, Poljska, Malta, Makedonija, Finska, Irska, Romunija, Slovenija, Belorusija, Grčija in Švica.

Razporeditev držav v I. in II. predizbor ESC 2014.Foto: Eurovision.tv / Zajem zaslonske slike
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X