EVROVIZIJA

ESC 2012: Rezultati glasovanj razkrili pravo dramo

Kot kaže je bil tako v prvem kot tudi v drugem predizboru težak boj za vstop v veliki finale. Precej na tesno je bilo v drugem predizboru, in sicer za deseto mesto. Razlika med točkami je bila za zgolj eno samo točko.

Glasovanje je bilo v drugem predizboru zelo napeto.Foto: Thomas Hanses / Eurovision.tv
Evi Boto ni uspel preboj.Foto: Alesh Maatko

Rezultati glasovanja so pokazali zelo veliko razliko med strokovno žirijo in telefonskim glasovanjem, tako v prvem polfinalnem večeru kot tudi v drugem.

Prvi predizbor: Šest od desetih pesmi je bilo enotnih (z žirijo in telefonskim glasovanjem) za uvrstitev v finale. Za ostale štiri pesmi se lahko izvajalci zahvalijo tako žiriji in ljudstvu, saj sta dve državi prišli naprej zaradi strokovnjakov, preostali dve pa sta si svojo uvrstitev priborile z glasovi telefonskega glasovanja.

Drugi predizbor: Od začetka polfinalov (2004) še nikoli ni bilo tako tesno med desetim in enajstim mestom v drugem predizboru. Namreč zgodilo se je, da je bila med 10. in 11. mestom ena sama točka razlike. Na letošnjem drugem polfinalnem večeru je tako žirija prvič v zgodovini evrovizijskega izbora uporabila t.i. ‘tie-break’ oziroma pravilo za izjemne primere, ko se strokovna žirija sama ni mogla več odločiti in je morala v roke vzeti pravila ESC.

Rezultati: Prvi predizbor
Rezultati: Drugi predizbor
Rezultati: Veliki finale

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button