EMA

Ema Freš 2020, 1. glasbeni dvoboj: Glasovalci so se odločili za Stello

V prvem dvoboju sta se pomerili Stella s pesmijo Ne vem, če sem v redu in Pia Nina s pesmijo Tukaj in zdaj. Pia Nina, ki rada prepeva že od nekdaj, je 20-letno dekle, ki prihaja iz Kranja, Špela Jezovšek – Stella, ki je na koncu v spletni anketi zmagala, pa je nasmejana in energična 19-letnica iz Šentjurja.

Potek izbora Ema Freš

Vsak teden se v ponedeljek, torek in sredo predstavljata po dva
izvajalca. Prek spletne ankete bodo nato glasovalci izbrali vsak dan enega,
ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Izmed treh
zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko ob petkih v novem krogu – znova
prek spletne ankete – glasovali za zmagovalca, ki bo prišel med najbolj
“freš” deseterico. Tedenska zmagovalca bosta dva, saj bo drugega izbrala
še strokovna komisija. Izmed 18 izvajalcev bo tako šest takšnih, ki se bodo v prvih treh tednih
že lahko veselili finala izbora Ema Freš. Ostalih 12 izvajalcev pa bo
dobilo še eno priložnost, saj se bodo v naslednjih dveh tednih pomerili
še enkrat po enakem sistemu v spletnem tekmovanju. Med njimi se bodo še štirje uvrstili v finalni izbor Ema Freš.

Pia Nina je 20-letno dekle, ki prihaja iz Kranja. “Sem ena tistih, ki nima odgovora na vprašanje »kdaj si začela peti«. To rada počnem od nekdaj. Sem samouk, ki jo navdušujejo velika imena kot so Sade, Amy Winehouse, Lana Del Rey, English Grammar … Pri svojih 18 letih sem imela skupino pod imenom PIA, s katero smo igrali akustične soul-popovske priredbe, ta pa ni dolgo obstala zaradi različnih nesoglasij med člani. Zadnja tri leta sem poletja preživela v Dalmaciji, kjer sem nastopala po različnih lokalih. Poleg literature zadnjih nekaj let sama pišem glasbo, s katero izražam lastna občutenja in izkušnje. Nastopila sem tudi na lanskem Ted-exu kot glasbena gostja, kjer sem predstavila svojo avtorsko skladbo Globok vdih, ki pa še ni bila uradno izdana. Vedno sem uživala v pisanju besedil in iskanju melodij, vokalnih linij. Igram tudi kitaro in malce klaviatur. Oktobra pa začnem študij za glasbeno produkcijo, ker bi rada pridobila več samostojnosti in izraznosti pri uresničevanju svojih glasbenih idej. Zdaj sodelujem s producentom Jernejem Kržičem, skupaj sva ustvarila tudi skladbo, s katero se prijavljam na Emo Freš,” je zapisala ob predstavitvi za novi glasbeni projekt.

Špela Jezovšek – Stella in Pia NinaFoto: Osebni album in Špela Urbanc

Komentatorji Eme Freš

Izbor Ema Freš bo vodilo
pet komentatorjev, in sicer pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin (študent
sociologije iz Ljubljane), voditelj in animator Klemen Kopina, novinar
in dober poznavalec Evrovizije Denis Živčec ter spletni »vplivnici« Maja
Pinterič (študentka komunikologije, ki obožuje izzive, kar lahko vidite
na njenem kanal NekiNeki na YouTubu) in Rebeka Tomc (dijakinja
Gimnazije Poljane, ki večino prostega časa preživlja na YouTubu).

Komentatorji bodo po objavi vsak dan komentirali dva posnetka oziroma dva tekmovalca, s tem da ne bodo imeli vpliva na
glasovanje. Med 10. in 20. uro bodo v spletni anketi glasovali glasovalci, dnevni zmagovalec pa bo znan še isti večer. Za dnevnega zmagovalca lahko glasujete tukaj.

Špela Jezovšek – Stella je nasmejana in energična 19-letnica iz Šentjurja. Kot plesalka je sodelovala na mednarodnih festivalih in tekmovanjih Jezerski biseri v Makedoniji, Dance Star World Finals in Dance World Cup in tudi na slovenskem izboru za evrovizijske mlade plesalce ter dosegla tretje mesto z avtorsko točko na tretjem koreografskem tekmovanju Slovenije. In OPUS1– mednarodnem tekmovanju za mlade plesne ustvarjalce, kjer je bila že trikrat nagrajena za najboljšo idejo in najboljšo plesno izvedbo. Svojo pevsko pot že šesto leto uresničuje pri Vocal BK Studiu, v okviru katerega se je že udeleževala poletnih delavnic za muzikal Broadway I Love. Nastopila je na številnih pevskih festivalih v Sloveniji (Brinjevka, FENS, Glas mladih, Blejski zlati mikrofon) in v tujini: na Madžarskem, v Črni gori, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Italiji, na Malti, v Bolgariji in Romuniji. Najbolj ponosna je na zmago na 39. Glasu mladih v Črnomlju, kjer se je s svojo avtorsko skladbo Shotglass predstavila v duetu z Gregorjem Kovačičem. Lani septembra pa je osvojila srca Romunov v romunski različici TV-šova X-Factor, kjer se je uspešno prebila med top 20 izvajalcev osme sezone. Na festivalu FeNS 2019 je zmagala v najstarejši kategoriji s pesmijo Ocean.

Razpored tekmovanj za Emo Freš.Foto: RTV Slovenija

Zmagovalka dneva je … (razglasitev rezultatov, posodobitev novice ob 20:35)

Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 10. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalka dneva – po mnenju anketnih glasovalcev – postala Špela Jezovšek – Stella, ki stavi na pesem Ne vem, če sem v redu.

V prvem dvoboju je slavila Stella.Foto: Osebni album
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X