MISIJA MALMÖ 2024

Ema 2024: Štiri skladbe, en zmagovalec

Obeta se nam Misija Malmö

Razvedrilni program nacionalne televizije vabi k sodelovanju pri izboru predstavnika RTV Slovenija za 68. tekmovanje za pesem Evrovizije 2024, ki bo potekalo meseca maja 2024 v Malmöju na Švedskem.

Malmö
Malmö go gostilo Evrovizijo 2024. Foto: Alesh Maatko

Misija Malmö

Glavni izbor predstavnika RTV Slovenija za 68. tekmovanje za pesem Evrovizije 2024 bo potekal v televizijski oddaji meseca januarja 2024, v kateri se bodo predstavile največ štiri (4) skladbe, ki bodo prišle v ožji izbor skupaj od prijavljenih in povabljenih skladb na podlagi odločitve mednarodne strokovne komisije.

Pogoji sodelovanja

Vabilu se lahko odzovejo vsi avtorji skladb (glasbe, besedila, priredbe oz. aranžmaja) in izvajalci, ki izpolnjujejo v tem vabilu določena pogoja: 1. Izvajalci morajo biti na dan 1. februar 2024 stari najmanj šestnajst (16) let, 2. Glavni izvajalec oz. vsi glavni izvajalci prijavljene skladbe morajo imeti stalno ali začasno prebivališče v Republiki Sloveniji. To ne velja za spremljevalne izvajalce (spremljevalne vokale).

RTV Slovenija bo izpolnjevanje pogoja bivališča preverila pri glavnih izvajalcih vseh skladb, ki bodo izbrane v tekmovalni program (npr. vpogled v osebni dokument). Skladba sme biti dolga največ tri (3) minute. Na odru v živo jo lahko izvaja oz. nastopi največ do šest (6) izvajalcev, vključno s spremljevalnimi vokalisti. Skladba mora biti v celoti in v posameznih delih izvirna in še ne priobčena javnosti pred datumom 1. 9. 2023. Izvajalci izbranih skladb bodo skupaj s spremljevalnimi vokalisti skladbo izvedli v živo na posneto instrumentalno podlago v skladu s standardi in pravili mednarodnega tekmovanja za pesem Evrovizije 2024 ter pravili RTV Slovenija.

Malmo Arena
Malmö Arena bo prizorišče Evrovizije 2024. Foto: T. P. / Evrovizija.com

Rok za prijavo

Prijavitelji lahko skladbe prijavijo najkasneje do vključno 15. novembra 2023 do polnoči. Prijavitelji morajo prek spletnega obrazca tukaj naložiti v celoti izpolnjen in podpisan prijavni obrazec z izjavami (obrazec št. 1, ki vključuje izjave, je del tega javnega vabila), posnetek skladbe v mp3 formatu ter besedilo skladbe.

Upoštevane bodo vse popolne prijave, ki bodo poslane na elektronski naslov do vključno 15. novembra 2023 do polnoči.

Postopek izbire skladb

Prispele skladbe bosta po preteku roka za oddajo prijav ocenili strokovni komisiji, od katerih bo ena mednarodna, obe pa na predlog odgovornega urednika Razvedrilnega programa TV Slovenija in ob predhodnem pisnem soglasju direktorja TV Slovenija imenuje Uprava RTV Slovenija. Mednarodna strokovna komisija bo ocenila tudi skladbe, ki jih bo k sodelovanju neposredno povabila RTV Slovenija.

Največ štiri skladbe

Strokovni komisiji bosta med vsemi skladbami, ki bodo izpolnjevale pogoje sodelovanja in bodo pravočasno prispele na elektronski naslov RTV Slovenija ali jih bo RTV Slovenija neposredno povabila k sodelovanju, izbrali največ štiri (4) skladbe, ki se bodo v posebni oddaji predstavile javnosti januarja 2024.

Strokovni komisiji bosta izbrali skladbe na podlagi sledečih umetniško – estetskih kriterijev: kakovost, vokalna in odrska prezenca, priljubljenost, sodobnost/inovativnost in mednarodna prepoznavnost.

Postopek glavnega izbora zmagovalne skladbe za 68. tekmovanje za Pesem Evrovizije 2024 v posebni televizijski oddaji se določi in objavi, ko bo potrjen koncept oddaje glede na število izbranih skladb (največ štiri).

RTV Slovenija bo objavila seznam izbranih skladb in izvajalcev za nastop v posebni televizijski oddaji najpozneje 11. decembra 2023.

‘Drobni tisk’

RTV Slovenija bo s prijavitelji skladb, ki bodo izbrane v postopek glavnega izbora zmagovalne skladbe za 68. tekmovanje za Pesem Evrovizije 2024 in ki se bodo predstavile v posebni televizijski oddaji, sklenila pisne pogodbe, s katerimi se uredijo medsebojna razmerja pri sodelovanju na izboru predstavnika RTV Slovenija na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije 2024. Z izvajalci, po potrebi pa tudi z avtorji zmagovalne skladbe pa bo poleg tega sklenjena še posebna pogodba za ureditev razmerij pri nastopu na mednarodnem izboru za pesem Evrovizije 2024. Pri sklenitvi pogodb bodo upoštevani standardi in pravila RTV Slovenija ter pravila, ki veljajo za izvedbo mednarodnega tekmovanja za pesem Evrovizije 2024.

ANKETA

Kako ste zadovoljni z načinom izbora našega predstavnika za Malmö?

Že oddanih glasov: 745

 

Rezultati

Nalaganje ... Nalaganje ...
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
20
+1
3
+1
4
+1
21
+1
8
+1
5
+1
2
Izvor
RTV Slovenija - vabilo za sodelovanje
Twitter
Back to top button