EMA

Ema 2017: Tretji nastop za Leo Sirk

Na Emi 2017 se bo 17. in 18. februarja predstavilo šestnajst izvajalcev. V prvem predizboru jih bo zapelo osem, enako število pa tudi v drugem. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi na Evrovizija.com. Kot tretja kandidatka je tu Lea Sirk.

Leta 2014 je izdala svoj prvi samostojni album Roža.Foto: Alesh Maatko

Lea Sirk je svojo glasbeno pot začela pri petih letih v Glasbeni šoli Koper. Vstopila je v razred profesorja Marjana Kocjančiča in nato nadaljevala v razredu profesorice Alenka Zupan – smer flavta.

Pod njenim mentorstvom je uspešno zaključila nižjo glasbeno šolo in opravila sprejemne izpite na Umetniški gimnaziji v Kopru. Srednjo šolo je zaključila predčasno, z odliko na maturi.

V času šolanja, med leti 2001 in 2007, se je na državnih in mednarodnih tekmovanjih redno uvrščala na najvišja mesta in prejela kar 14 prestižnih nagrad ter priznanj.

Od leta 2007, ko je opravila sprejemne izpite na Konzervatoriju za glasbo v Ženevi v razredu profesorja Jacquesa Zoona, je sodelovala z raznimi orkestri, se udeleževala seminarjev po celem svetu ter poučevala flavto na privatni šoli pri Ženevi, v francoskem mestu Annecy.

Maja 2009 je po predčasno zaključenem dodiplomskem študiju diplomirala z odliko. Prav tako je, čez dve leti, z odliko zaključila magistrski študij in prejela naziv magistra solista.

Na Emi je prepevala leta 2009 in 2010.Foto: Alesh Maatko

Z željo, da bi se moderna glasba lahko učila že od mlajših let, da bi
mladi lahko prej prišli do stika z aktivnim glasbenikom in preko pouka
pridobivali znanje ter izkušnje, je leta 2010 ustanovila tudi svojo
glasbeno šolo CIRQUE. Mladi učenci glasbeno znanje pridobivajo v Kopru
in Izoli v razredih petja, klavirja, teorije, kitare in pripravnice pod
mentorstvom petih učiteljev. Upešnost programa se zrcali tudi skozi
številne nagrade in priznanja, ki jih učenke petja redno prejemajo na
festivalih in nastopih.

Ema 2017 se bo letos zgodila na Gospodarskem razstavišču. 17. in 18.
februarja se bosta odvila predizbora, 24. februarja pa še veliki finale.

V času šolanja se je uveljavila tudi na področju petja, ki je še danes njena velika strast. Lein prvi odmevni nastop se je zgodil leta 1998, ko je nastopila na Prince of Venice kot zmagovalka Veselega tobogana v Primorski regiji. Sledili so nastopi na FENS festivalu (2004, 2005), MMS (2007), izboru EMA (2009, 2010) … Nastopala je tudi v hišnem badu oddaje Parada in Moja Slovenija.

Lea je bila nagrajena tudi na pevskem področju. Leta 2005 je prejela nagrado za najobetavnejšo mlado pevko na mednarodnem tekmovanju orkestrov s solisti v Kolnu. Leta 2012 pa je prejela nagrado za najboljšo interpretacijo na 50. Slovenski popevki, s pesmijo Čudovit je svet.

V vseh letih je kot spremljevalni vokal nastopala na velikih odrih in snemala za mnoge slovenske izvajalce: Nino Pušlar, Jana Plestenjaka, Rudija Bučarja, Heleno Blagne, Alyo, Maraayo, ManuEllo, Tinkaro Kovač, Slavka Ivančiča, Nušo Derenda, Darjo Švajger, Marko Vozelja, Da Phenomena in mnoge druge …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button