EMA

Ema 2017: Pred vrati je prvi predizbor; v finale gredo štirje

Ema 2017 se po sedmih letih seli na Gospodarsko razstavišče. Najprej bo drevi na vrsti prvi predizbor, kjer se bo predstavilo osem tekmovalcev, štirje najboljši po mnenju ljudstva in strokovne žirije pa bodo korak bližje Pesmi Evrovizije, ki bo letos maja v Kijevu.

EMA 2017: Izseki pesmiVoditeljiMario Galunič o EmiKdo je kdaj na Emi pred Emo

Kaj pravijo pravila o žiriji?

Za oba predizbora je imenovana ena strokovna žirija, ki šteje sedem
članov in enega nadomestnega člana, ki v primeru zadržanosti ali
odsotnosti nadomesti člana strokovne žirije. Eden od sedmih članov
strokovne žirije pa je predstavnik RTV SLO, Razvedrilnega programa
Televizije Slovenija. Strokovne žirije so pri
ocenjevanju in izbiri skladb svojo odločitev dolžne opreti na umetniška,
estetska, produkcijska merila in kakovost nastopa.

V prvem predizboru, ki ga bodo vodile Maja Martina Merljak, Tina Gorenjak in Tanja Kocman, se bodo drevi predstavili: KiNG FOO (Wild
Ride), Nika Zorjan (Fse), TOSCA BEAT (Free World), Lea Sirk (Freedom),
Sell out
(Ni panike), Zala (Lalalatino), Alya (Halo) in Omar Naber (On
My Way).

V veliki finale, ki bo prihodnji petek, 24. februarja, se bodo iz prvega večera uvrstile dve najboljši skladbi po mnenju gledalcev in poslušalcev prek telefonskega glasovanja in dve najboljši po mnenju strokovne žirije. Komu se bo tokrat nasmehnila sreča je težko napovedati, saj ima vsak svoje favorite, poleg tega pa so eni dobro organizirani za telefonsko glasovanje, zopet drugi verjamejo v pesem in se prepustijo sreči oziroma usodi.

Tekmovalci, ki se bodo predstavili v prvem predizboru.Foto: Promo foto izvajalcev

Izkušnje z nastopom na Emi

KiNG FOO – začetniki
TOSCA BEAT – začetniki
Sell out – začetniki
Zala – začetnica
Lea Sirk – enkrat na Emi
Nika Zorjan – enkrat na Emi
Alya – šestkrat na Emi
Omar Naber – štirikrat na Emi

Omar Naber je med drugim slavil leta 2005, in sicer s pesmijo Stop, ki jo je predstavil na Pesmi Evrovizije v ukrajinskem Kijevu, kjer bo letos znova izbor. Naš Omar je sicer takrat zasedel 12. mesto v predizboru.

Če se na kratko dotaknemo pesmi – Ema je pač glasbeno tekmovanje – bo letos zagotovo za vsakega nekaj. KiNG FOO pravi, da bomo z njimi vsi skupaj doživeli eno divjo vožnjo. Nika Zorjan se je – glede na to, da je Prekmurka – odločila za drzno potezo, saj bo prepevala kar v prekmurščini. TOSCA BEAT načrtuje precej udaren nastop, temu primerna bo tudi scenografija. Njihova pesem je v bistvu nekakšen glasen opomnik, da gre svet v neko čudno smer. Lea Sirk bo skozi melodijo pokazala svoje znanje francoščine. Kočevska skupina Sell out bo prepevala o tem, da se ne smemo preveč sekirati. Zala bo skozi melodijo stavila na iskren in navihan značaj. Alya je že pred kratkim dejala, da se bo predstavila  luči, v kakršni jo še nismo videli oziroma nismo vajeni. In ne nazadnje je tu še Omar Naber, ki je dejal, da je njegova pesem, ki jo je popestril budimpeški nacionalni simfonični orkester, nekaj najboljšega, kar je kadar koli prišlo izpod njegovih rok.

V prvem predizboru se bo predstavilo osem pesmi.Foto: RTV Slovenija
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X