EMA

Ema 2017: Peti nastop za Omarja

Na Emi 2017 se bo 17. in 18. februarja predstavilo šestnajst izvajalcev. V prvem predizboru jih bo zapelo osem, enako število pa tudi v drugem. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi na Evrovizija.com. Kot peti po vrsti se predstavlja Omar Naber.

Omar Naber je zmagal na Emi 2005.Foto: Alesh Maatko

V dvanajstih letih je izdal tri avtorske albume v Sloveniji, enega v
Srbiji in enega v Angliji. Izvedel je že prek 900 nastopov v 27 državah.

Omar Naber je svojo glasbeno kariero začel pri 18 letih, širšo medijsko prepoznavnost pa je dosegel konec leta 2004 z zmago na Bitki talentov v oddaji Maria Galuniča Spet doma. Kmalu zatem je zmagal še na izboru EMA in nas leta 2005 zastopal na izboru pesmi Evrovizije v Ukrajini v Kijevu, kjer je v polfinalu zasedel 12. mesto.

Je avtor mnogih uspešnic, ki so na slovenskih radijskih postajah postale zimzelene, kot so Krasen dan, Stop, Vse kar si želiš, Ves tvoj svet, Polje tvojih sanj, I Still Carry On in Le srce ne spi.

Mladim glasbenim talentom pomaga z nasveti in izkušnjami pri razvoju
njihovih potencialov in je s svojim avtorskim pristopom vzor marsikomu,
ki si utrjuje pot na glasbeno sceno. Trenutno pripravlja nov album, kjer bo imela svoje mesto tudi skladba On My Way.

Redno se udeležuje dobrodelnih prireditev in koncertov, skupno že čez sto. Eden bolj odmevnih v zadnjem času je tudi sodelovanje pri dobrodelnem projektu Slove’n’aid in pri skladbi En svet skladatelja Žige Pirnata. Slove’n’aid je skupina, ki jo sestavlja 16 uveljavljenih slovenskih glasbenikov različnih žanrov, zbranih v podporo ter za promocijo mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči Republike Slovenije.

Presenečeni Omar v družbi ManuElle in Nike Zorjan.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button