EMA

Ema 2017: Na veliki oder Eme se vrača Amaya oziroma Maja Keuc

Na Emi 2017 se bo 17. in 18. februarja predstavilo šestnajst izvajalcev. V prvem predizboru jih bo zapelo osem, enako število pa tudi v drugem. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi na Evrovizija.com. Kot prva je na vrsti Amaya (Maja Keuc).

Opomba k članku, 20. januar 2017: Maja Keuc odpovedala nastop na Emi 2017
Amaya oziroma Maja Keuc.Foto: Alesh Maatko

Amaya (Maja Keuc) je »pevka s črnskim glasom«, kot jo nekateri imenujejo, in je Slovenijo s svojimi vrhunskimi pevskimi sposobnostmi očarala leta 2010, ko je v oddaji Slovenija ima talent zasedla 2. mesto.

Leto kasneje je s svojo najbolj prepoznavno pesmijo Vanilija zmagala na slovenskem izboru za Pesem Evrovizije – EMA 2011. Na 56. tekmovanju za pesem Evrovizije, v Düsseldorfu, se je uvrstila v finalni večer in s skladbo No one zasedla 13. mesto, kar je najboljša slovenska uvrstitev od uvedbe polfinalnih večerov.

V zasebi Papir je sodelovala in nastopala z mnogimi odličnimi slovenskimi glasbeniki ter z njimi posnela tudi prvo ploščo z naslovom Po viharju. Nato je prišla na vrsto njena avtorska plošča – Indigo, kjer se je prvič soočila z delom v studiu, pisanju besedil, melodij in aranžmajev.

Maja Keuc je bila nominirana tudi za Slovenko leta, Femme fatale, Viktorja, Gong popularnosti kot tudi za številne druge nazive.

Maja Keuc je s pesmijo Vanilija slavila na Emi 2011.Foto: Alesh Maatko

Njen glas je prišel tudi do producentske hiše, ki je ustvarila večino
pesmi za Britney Spears, Celine Dion, Westlife, Backstreet Boys, II
Divo, Kelly Clarkson, Katy Perry, Christino Aguilera itd. Z njimi je
ustvarila tudi pesem za Emo 2017.

Ema 2017 se bo letos zgodila na Gospodarskem razstavišču. 17. in 18. februarja se bosta odvila predizbora, 24. februarja pa še veliki finale.

Po treh letih glasbene kariere v Sloveniji je septembra 2012 odšla v Rotterdam, kjer je bila sprejeta na prestižno glasbeno akademijo Codarts, ki jo je letos junija 2016 tudi uspešno zaključila. Drugo polovico šolanja je nadeljevala na Kraljevi akademiji za jazz v Stockholmu, kjer zdaj tudi živi in ustvarja.

Trenutno je razpeta med Švedsko in Južno Korejo, kjer skupaj s švedskimi producenti in glasbeniki piše glasbo za največje azijske izvajalce, hkrati pa zaključuje tudi svoj glasbeni prvenec, ki ga pripravlja pod umetniškim imenom Amaya, pod katerim se predstavlja v tujini.

V Düsseldorfu nam je leta 2011 pripela 13. mesto v finalu.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button