EMA

Ekskluzivno: Evo Boto: S srbsko ekipo imamo odlično idejo

Čeprav je Eva Boto lanskega decembra dopolnila šele 16 let, čaka mlado Korošico maja morda največji izziv v njeni karieri. Pred večmilijonskim avditorijem bo predstavila svojo evrovizijsko skladbo, ki jo bo, zdaj tudi uradno, zapela v slovenskem jeziku, in skušala z njo osvojiti tudi Evropo.

Eva BotoFoto: Mojca Šipek

S 16-letno pevko iz Šentjanža pri Dravogradu smo za naš portal Evrovizija.com poklepetali o pripravah in načrtih, povezanih s prihajajočim izborom.

Vas zanima, kaj nam je zaupala? Preberite si ekskluzivni intervju z našo evrovizijsko predstavnico Evo Boto!

Za tabo je že prvi mesec priprav na Evrovizijo. Kaj je bilo zate v tem obdobju najbolj stresno?

Najverjetneje vsa medijska pozornost in raznovrstne aktivnosti, ki mi vzamejo zares veliko časa. A na to se navajam in naučila sem se organizirati čas, da lahko izpeljem in uskladim vse obveznosti. Seveda pa je veliko priprav še pred mano in pravo delo me šele čaka, saj se bomo v kratkem začeli pripravljati tudi na scenski nastop.

Že veš, kakšen bo ta nastop?

Načrtujemo že, a podrobnosti še ne smem izdati. S srbsko ekipo imamo pripravljeno res odlično idejo, kateri se mora strinjati tudi naša televizija. Glede oblek še nismo odločali, gotovo pa bo kaj zanimivega.

Eva Boto bo nastopila v drugem predizboru, 24. maja.Foto: Žiga Culiberg

Nedavno si že bila na promociji v Srbiji …

Res je, tri dni sem bila v Beogradu, kjer sem opravila nekaj intervjujev in nastopov, seveda pa sem predstavila tudi svojo evrovizijsko pesem. Z Vladimirjem Graićem sva posnela tudi hrvaško, angleško ter angleško dance različico moje skladbe.

Kako sta ti všeč srbska in angleška verzija te pesmi?

Priznam, da mi je bolj všeč srbska verzija, najraje pa imam seveda slovensko različico (smeh). Upam, da boste tako srbsko skladbo z naslovom U kamen i vodu kot angleško Pure love lahko slišali kmalu, verjetno pa takrat, ko bo izšla promocijska zgoščenka.

Na Evroviziji pa boš vendarle zapela v slovenščini?!

Res je, s to odločitvijo smo se strinjali vsi. Slovenščina pride v pesmi zelo do izraza, na splošno pa se tudi ostali slovanski jeziki lepo ujemajo s to melodijo. Tudi sama sem si želela, da bi zapela v slovenščini, ker se mi zdi dobro, da predstavimo našo kulturo in jezik. Menim tudi, da bi bilo najbolj prav, če bi vsaka država na Evroviziji pela v svojem jeziku.

Ti je Graić kot izkušeni glasbenik dal kakšen evrovizijski nasvet?

Konkurenca je res velika. Priznam, da mi je zelo všeč švedska
predstavnica, ki ji mnogi pripisujejo visoko uvrstitev. Bomo videli.

Eva Boto o svoji konkurenci

Ja, dal mi je veliko nasvetov glede tekmovanja. Hvaležna sem mu, ker me je seznanil s potekom izbora, da ne bom v Bakuju preveč presenečena. Svetoval mi je, da naj bom to, kar sem, in da me uspeh ne sme odmakniti od realnih tal. Pripravil me je na trdo delo in številne obveznosti, hkrati pa posvaril, naj pazim na svoje glasilke.

In na kakšen način skrbiš za svoje glasilke oziroma glas?

Treningov za glas nimam, a se skušam pred vsakim nastopom dobro opeti. Zavedam se, da je treba na glasilke zares paziti in zanje skrbeti. Čeprav se bližajo topli dnevi, v zadnjem času pijem res veliko čaja in skrbim, da glasilke delujejo tako, kot morajo.

Ali pred Evrovizijo načrtujete tudi promocijske nastope?

Pravkar sem se vrnila s promocije v Beogradu, udeležila pa se bom še evrovizijskih koncertov v Londonu in Amsterdamu, kjer bom oboževalcem svojo skladbo predstavila že pred Evrovizijo. Seveda pa komaj čakam tudi tisti ‘pravi’ nastop v Bakuju.

Boste za skladbo Verjamem posneli tudi videospot?

Glede tega se še nismo povsem dogovorili. Jaz upam, da go bomo pripravili, da se lahko Evropi predstavimo tudi na tak način.

Eva Boto na eni od promocijskih fotk.Foto: Žiga Culiberg

Kakšni so za zdaj odzivi iz tujine?

Odzivi so zelo dobri. Bili smo že tretji na stavnicah, tudi oboževalcem pa je naša pesem zelo všeč in nas uvrščajo visoko. Upajmo, da bo tako tudi na Evroviziji (smeh).

Spremljaš stavnice?

Ja, spremljam. Po eni strani mi veliko pomeni, kaj si ljudje mislijo, a to ni vedno najboljši pokazatelj realnega stanja. Ugibanja o moji uvrstitvi mi ne povzročajo dodatnega pritiska, saj vem, da je ključnega pomena odličen nastop. Meni je važno predvsem to, kako bom zapela na tekmovanju.

Na naši Facebook strani si lahko ogledate še Evino video sporočilo.

facebook.com/Evrovizijacom

Česa te je pred Evrovizijo najbolj strah?

Najbolj me je strah, da bi ostala brez glasu. To je moje edino orodje, s katerim se lahko predstavim tako velikemu občinstvu.

Kako komentiraš namigovanja, da je skladba Verjamem podobna nekdanji evrovizijski zmagovalki Molitvi?

Melodično moja skladba ni podobna Molitvi, nanjo morda spominja zaradi zgradbe in stopnjevanja. Vsak avtor ustvarja na svoj način in če je v tem dober, ne vidim razloga, da ne bi v tem slogu nadaljeval. To se mi ne zdi slabost. Meni osebno skladba ni podobna Molitvi in jo bom s ponosom predstavila Evropi.

In kakšen je tvoj cilj na izboru v Bakuju?

Če pridem v finale, ciljam med prvih deset. Morda pa nam uspe izboljšati tudi do sedaj najvišjo slovensko uvrstitev (smeh). Pustimo se presenetiti.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X